Sandrine Tas is klaar voor EK op eigen piste

Redactie KW

Sandrine Tas is klaar voor de Europese kampioenschappen skeeleren. Bij wijze van generale repetitie voor de vrijdag beginnende titelstrijd in Oostende domineerde Tas dit weekeinde in de Flanders Grand Prix.

Op haar thuisbaan in Zandvoorde zegevierde de 22-jarige studente op vier nummers: de 300 meter tijdrit, de 1000 meter, de puntenkoers over 10 kilometer en de afvallingswedstrijd over 12 kilometer. Een wegrace in de onmiddellijke omgeving van de piste aan de Egellaan liet ze voorzichtigheidshalve aan zich voorbij gaan. In de sprint was die koers een prooi voor de Nederlandse Bianca Roosenboom.

Vooral in de puntenkoers maakte Tas indruk. Eerste pakte ze met de Duitse Larissa Gaiser een ronde voorsprong op het peloton. Dat was niet genoeg. Ze nam vervolgens met de Nederlandse Elsemiek van Maaren opnieuw afstand van de hoofdmacht. Omdat Tas op één discipline forfait gaf, incasseerde Gaiser de Flanders Grand Prix.

Na de wereldkampioenschappen in Nederland, die haar geen succes brachten, heeft Tas zich in alle rust op de EK op eigen baan kunnen voorbereiden. Met haar Nieuw-Zeelandse vriend Peter Michael maakte ze een uitstapje naar de indoorpiste in het Duitse plaatsje Geisingen, waar training en clinics werd gecombineerd.

Michael was dit weekeinde in Zandvoorde een van de hoofdrolspelers bij de mannen, waar Bart Swings ontbrak. De ex-wereldkampioen won zondagmiddag de afvallingswedstrijd over 15 kilometer. In sprint klopte hij de Portugees Diogo Marreiros, die eerder de wegwedstrijd, de puntenkoers en de 1000 meter op zijn naam schreef. Dat leverde Marreiros de Flanders Grand Prix op. Indra Médard was de Belg die de beste indruk maakte. Hij boekte zaterdag top-tienklasseringen op kilometer en de puntenkoers, maar verscheen op de slotdag niet meer aan de start.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier