Sandrine Tas houdt zich drie Colombiaanse skaters van het lijf

28/04/18 om 21:01 - Bijgewerkt om 21:00

Op de tweede dag van de Europa-Cupwedstrijden skeeleren in Gross-Gerau in de Duitse deelstaat Hessen heeft Sandrine Tas zaterdag een mooie zege geboekt. Tas won op de piste de 500 meter. De ambitieuze studente wilde daar zaterdag nog een triomf aan toevoegen. Maar de puntenkoers over vijf kilometer moest wegens regen vlak voor de finales worden verschoven naar zondag.

Sandrine Tas houdt zich drie Colombiaanse skaters van het lijf

© Foto SD

Op de 500 meter moest Tas het in de finale tegen drie Colombiaanse skaters opnemen. De Oostendse had daarbij het voordeel elke race op weg naar de eindstrijd te hebben gewonnen. Door die perfecte voorbereiding mocht Tas starten in de binnenbaan. Dat hielp haar Magda Garces Quinonez (tweede), Paolo Segura (derde) en Daniela Mendoza (vierde) van zich af te schudden. De winnende tijd was 42.872. Stien Vanhoutte werd vijfde.

Bij de mannen ging het eveneens razendsnel. De Fransman Gwendal le Pivert, de uiteindelijke winnaar, dook drie keer onder de grens van 39 seconden. De winnende tijd was 38.657. In de serie had Le Pivert zelfs 38.512 genoteerd. In de kwartfinale werd Bart Swings slachtoffer van de dadendrang van de Fransman. Swings' 38.997 was slechts goed voor de vierde plaats maar toch ook voor een nationaal record. Swings schrapte de 39.316 van Niels Provoost (Geisingen, 2014) uit de boeken.

(Belga)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!