Sammy Feys blikt tevreden terug op eerste WK Reddend Zwemmen

07/12/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 06/12/18 om 13:07

Eind vorige maand zag Sammy Feys uit De Panne (18) een droom in vervulling gaan: deelnemen aan het WK in Adelaide, Australië, de bakermat van de sport. Het werd een kampioenschap onder lastige omstandigheden tegen het zwaarste deelnemersveld ter wereld. Het doel? Zoveel mogelijke finales halen om af en toe in de top tien te eindigen. En dat lukte wonderwel!

Naar de andere kant van de wereld reizen om niet veel later op korte tijd enkele fysiek verwoestende wedstrijden af te werken is sowieso geen sinecure. "Ik ben in topvorm naar Australië vertrokken, ook al was het in aanloop naar het WK soms moeilijk trainen, buiten in de kou na het vallen van de duisternis. Want ik moest natuurlijk overdag naar school", aldus Sammy. "De reis naar Australië zelf duurde bijna een volledig etmaal, waarbij ik geprobeerd heb om op de juiste momenten te slapen om de effecten van de jetlag zoveel mogelijk in te perken. Na aankomst zijn we ook zo snel mogelijk gericht beginnen trainen, opnieuw om de jetlag in te perken. De eerste dagen werd ik dan ook erg vroeg wakker en sliep veel tussendoor, m...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!