Sam Lepoutre wint Dwars door Desselgem

Het podium op de 5 km bij de heren: we herkennen v.l.n.r.: Whytic Priem, Sam Lepoutre en Kristof Dewilde. © (Foto HDV)
Redactie KW

De Rumbekenaar haalde het in een spurt van Roeselarenaar Whytic Priem. Er waren in Desselgem ook zeges voor Nele Van Den Brande, Pedro Dujardyn en Ann Parmentier.

Na de diverse jeugdreeksen vormden de 5 en de 10 km de hoofdmoot van deze 31ste Dwars door Desselgem. Op de 5,4 km was het Sam Lepoutre die als eerste de finish overschreed in 17’32”. Hij haalde het in een spurt van ex-wielrenner Whytic Priem, Kevin Dhondt uit Oudenaarde werd derde. Bij de dames ging de zege op die afstand naar Nele Van Den Brande. Deze dame uit Beveren-Leie finishte in 19’33, goed voor een zesde plaats algemeen trouwens. Ze werd trouwens afgescheiden winnares, want eerste achtervolger Mia Frère (Waregem) kwam pas vier minuten later aan, Aaike De Roo uit Deerlijk werd derde.

De 10 km bij de heren werd gewonnen door Pedro Dujardyn (Ooigem) in 35’24”. Vichtenaar Dimitri Delombaerde werd tweede op 15 seconden, kort daarop werd Kristof Dewilde (Harelbeke) derde. Bij de dames won niet verrassend Ann Parmentier uit Waregem. Haar 41’00” was tevens goed voor de 20ste plaats algemeen op de 10 km. Heide De Poorter werd tweede in 42’47”, Ulrike Debie (Vichte) derde in 44’11”. Er namen aan de 5 en 10 km samen 233 lopers deel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier