Rus Nikolaev wint tweede etappe Dakar Rally bij de trucks

07/01/18 om 23:42 - Bijgewerkt om 23:41

Het Russische team heeft zondag de tweede etappe in de Dakar Rally bij de vrachtwagens gewonnen.

Rus Nikolaev wint tweede etappe Dakar Rally bij de trucks

Dave Ingels. © a-Belga

Na een rit van 267 kilometer in en om Pisco bleven ze in hun Kamaz de Argentijnen van Team De Rooy - Federico Villagra, Ricardo Adrian Torlaschi en Adrian Arturo Yacopin - drie minuten en 25 seconden voor.

De Tsjechen Ales Loprais en Lukas Janda en de Spanjaard Ferran Marco Alcayna van Team Loprais vervolledigden het podium op zes minuten en zeven seconden. Peter Willemsen, navigator van Team De Rooy, werd eerste Belg op de vijfde plaats, aan de zijde van de Nederlanders Ton Van Genugten en Bernard Der Kinderen. Zij moesten twintig minuten en acht seconden toegeven. Serge Bruynkens, aan de zijde van de Kazak Artur Ardavichus en de Nederlander Michel Huisman, gaf meer dan anderhalf uur toe. Slechts zestien trucks haalden voorlopig de eindmeet.

In het officieuze klassement is Nikolaev leider met vijf minuten en 38 seconden voorsprong op het team van Lopraeis. Maandag gaat de derde etappe over 296 km tussen Pisco en San Juan de Marcona, nog steeds in Peru. Dave Ingels (Ingelmunster) en Steven Rotsaert (Zedelgem) zijn de West-Vlaamse deelnemers bij de vrachtwagens.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!