Rumbekenaar Dave Ingels pakt meteen de leiding in zijn klasse in Dakar

07/01/18 om 12:10 - Bijgewerkt om 12:09

Dave Ingels (MAN), Kurt Keysers en Michal Wrzos zijn met een 22ste tijd aan hun Dakar begonnen. Ingels pakt meteen de leiding in de 6x6 klasse.

Rumbekenaar Dave Ingels pakt meteen de leiding in zijn klasse in Dakar

© BELGA

"Het was een leuk duinenritje", blikt Rumbekenaar Dave Ingels terug op de eerste klassementsrit in de Dakar. "Een vrij complete rit van amper 30 kilometer met daarin alles wat je in een duinenrit kan en mag verwachten. Steile beklimmingen gevolgd door zo mogelijk nog steilere afdalingen. Het was een mix van zacht en hard zand. Bij momenten ging het er snel aan toe en haalden we snelheden boven 120 km/u. Bij de start hebben we meteen een andere deelnemer even getakeld zodat zijn motor aansloeg zodat hij kon starten. Onderweg hebben we nog enkele wagens en trucks ingehaald die trager waren en/of pech hadden. Op het einde van de rit zijn we nog even gestopt bij een Nederlander die pech had met de koppeling. Ondanks het feit dat het om een korte rit ging hadden om 19.30u plaatselijke tijd vier trucks het bivak nog niet bereikt." (Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!