Ruddervoordenaar Kevin Nobus ruilt de fiets voor de motor

Kevin Nobus was voorheen nog wielrenner, maar moest daar noodgedwongen mee stoppen. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Het motorcrossseizoen is al een tijdje bezig en in het pak piloten noteren we een opvallende naam. Sinds anderhalf seizoen timmert ex-wielrenner Kevin Nobus (22) nu aan zijn crosscarrière. In 2016 moest Kevin noodgedwongen de fiets aan de haak hangen maar hij vond een nieuwe uitdaging in de crosswereld.

De man uit Ruddervoorde was een talentvol wielrenner die zich bij de beloften vaak liet zien, maar op doktersbevel de strijd moest staken. “Een bikkelharde conclusie nadat er hartritmestoornissen werden vastgesteld”, stelt hij. “Het was stoppen of doorgaan met heel veel risico. Ik heb voor het eerste gekozen maar gelukkig vond ik per toeval een nieuwe uitdaging in het motorcrossen. In mijn buurt was er een wedstrijd van de MCLB en als buitenstaander kon je er een dagvergunning aanvragen om het eens te proberen. Dat viel zo goed mee dat ik een aantal maanden later een volledige vergunning aanvroeg met als gevolg dat ik nu mijn eerste volledig seizoen aan het volmaken ben.”

Niet te vergelijken

“Motorcross is ook een fysieke sport, maar niet te vergelijken met het wielrennen. Je zit maximaal een kwartiertje tot 20 minuten op je machine terwijl dit in het wielrennen soms vier uur was. Vandaar dat ik van mijn sportarts groen licht kreeg.”

Kevin is aan de slag bij de nieuwelingen mx1 en reed afgelopen weekend een uitstekende wedstrijd in het Oost-Vlaamse Volkegem, deelgemeente van Oudenaarde. “Het liep verbazend goed tijdens mijn laatste wedstrijd“, vertelt hij. “In de eerste reeks werd ik achtste en de tweede zelfs zevende, maar het kan nog beter. Vanwege een gebrek aan ervaring maak ik immers nog te veel fouten in het wedstrijdslot. De meesten rijden al met een motor vanaf hun zesde levensjaar terwijl dit voor mij mijn tweede seizoen is. Gelukkig leer ik snel bij en krijg ik veel tips van de collega’s. Op een team kan ik echter niet rekenen want ik doe alles in mijn eentje. Ik heb wel enkele privésponsors die mij goed steunen.”

Volgend jaar wil hij er echt staan. “Mijn ambitie is toch om volgend seizoen mee te kunnen met de top vijf, mee te strijden voor podiumplaatsen en een rol van betekenis spelen in het kampioenschap van België. Maar ik ben er mij van bewust dat ik nog veel zal moeten trainen en bijleren om dit voor elkaar te krijgen. De volgende horde staat op 11 en 12 augustus gepland in Oostrozebeke, waar ik er opnieuw een lap op zal geven”, besluit een gemotiveerde Kevin Nobus. (GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier