Ruben Blommaert eindigt met partner 16de en laatste in Pyeonchang

© BELGAIMAGE
Redactie KW

De Duitsers Aljona Savchenko en Bruno Massot hebben donderdag goud veroverd in het paarrijden van het kunstschaatsen op de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang.

Het Duitse duo kreeg voor zijn uitstekende vrije kür op het ijs van de Gangneung Ice Arena een wereldrecord van 159.31 punten en met een totaal van 235.90 hielden ze de Chinezen Wenjing Sui en Cong Han (235.47) achter zich. De regerende wereldkampioenen stonden woensdag nog aan de leiding na afloop van de korte kür, maar kwamen dus uiteindelijk niet verder dan zilver. Het brons ging naar de Canadezen Meagan Duhamel en Eric Radford (230.15). Evgenia Tarasova en Vladimir Morozov, twee olympische atleten uit Rusland, vielen nog van de tweede naar de vierde plaats terug. Voor Duitsland is het de eerste olympische titel in het paarrijden sinds 1952. De 29-jarige Massot is een Fransman die sinds eind 2015 voor Duitsland uitkomt.

De tot Duitser genaturaliseerde Belg Ruben Blommaert eindigde met zijn partner Annika Hocke op de zestiende en tevens laatste plaats, met een totaal van 171.98 punten. Woensdag wisten ze zich met een zestiende stek in de korte kür nipt te plaatsen voor de vrije kür. Ze dansten op de tonen van Romeo and Juliet van de Poolse componist Korzeniowski.

Voor Blommaert en Hocke waren deze spelen een succes. Het paar rijdt nog maar een jaar seizoenen en was ook het jongste in de finale. De toekomst oogt mooi!

(OV/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier