ROSC is blij met medailles, maar nog meer met het groepsgevoel

16/03/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 15/03/18 om 11:41

Op de Vlaamse Zwemkampioenschappen begin dit jaar blonken enkele zwemmers van Royal Ostend Swimming Club individueel uit met een of meerdere titels en ander eremetaal. Met tien medailles, waarvan vijf gouden, deden de jongste zwemmers het nog een stuk straffer dan hun iets oudere clubgenoten, die samen elf finales zwommen en daarin vijf medailles behaalden. ROSC keerde zo met vijftien medailles terug naar de kust.

Het is een prestatie waar de club volgens zwemcoach Mia Deheegher enerzijds trots op mag zijn, maar die anderzijds ondergeschikt moet zijn aan een hecht groepsgevoel en de individuele ontwikkeling van elke zwemmer. Het maakt deel uit van de filosofie van ROSC om voorzichtig om te springen met individuele resultaten. "We willen ons graag als groep profileren, niet als een verzameling van enkele individuen. Vandaar dat we ook zo'n hechte groep hebben. Onze zwemmers beseffen heel goed dat ze elkaar nodig hebben om met volle goesting te komen trainen. Bij veel van onze jonge zwemmers staat de wekker om vijf uur 's morgens, om nog voor schooltijd te komen trainen. Dat houd je niet vol als je dat niet met een leuke bende kunt doen. Wi...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!