Roller queen Sandrine Tas laat één steekje vallen

© (Foto Belga)
Redactie KW

Het lijkt de nationale roller queen Sandrine Tas dit seizoen echt makkelijk af te gaan. In Tienen verlengde Tas zondag haar Belgische titel skeeleren door bij de wegwedstrijden bijna net zo dominant te zijn als zaterdag op de piste in Evergem. Het kampioenschap bij de mannen ging bij afwezigheid van Bart Swings naar Indra Médard.

Tas moest alleen op de 500 meter sprint buigen voor Nympnhe Keuleers. Op de afvallingskoers zette 22-jarige skater uit Oostende dat foutje onmiddellijk recht. Achter de twee genoemde skaters werd Alexandra Danneel derde op de 500 meter. Keuleers en Katrien Hernalsteen volgden Tas op de afvalling. In het eindklassement was de tweede plaats voor Keuleers en de derde voor Danneel.

Bij de mannen nam Médard de titel over van Tim Sibiet. Medards tweede plaats op de 500 meter en derde op de afvalling waren daarvoor zondag voldoende. De 500 meter was een prooi voor Yanis Vandebeeck. De derde plek ging hier naar Sibiet, die de afvallingsrace won voor junior Jason Suttels. In het eindklassement werd Médard gevolgd door Sibiet (tweede) en Suttels (derde).

Op de laatste dag van de skeelerdriedaagse wordt er maandag in Zemst om de nationale marathontitels gereden. Met die resultaten in de hand kan bondscoach Kwinten Tas de Belgische afvaardiging naar de WK samenstellen. Uitgangspunt daarbij is dat de deelnemers kandidaat voor een medaille moeten zijn of een medaillekandidaat effectief kunnen helpen. De wereldkampioenschappen vinden van 1 tot en met 8 juli in Nederland (Heerde en Arnhem) plaats.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier