Robin De Groote en Leonie Vuylsteke Vlaams tenniskampioen

© (Foto Flickr)
Redactie KW

De voorbije week werden in TC Forest Hills in Wommelgem tijdens het Feest van de Jeugd de Vlaamse jeugdkampioenschappen gespeeld met 25 geselecteerden uit West-Vlaanderen. Robin De Groote uit Wijnendale en Leonie Vuylsteke uit Meulebeke kroonden zich tot Vlaams kampioen.

Acht jonge West-Vlaamse tennissers bereikten in het weekend de halve finales, vijf de finales. De eindstrijd zondag in de reeks Jongens 13/1 was tussen Robin De Groote (TC De Koddaert) en Maarten Vandevijvere (KTG Houtland). De Groote won met 6/4 en 6/1.

Brynn Quarin (Ostend TC) moest in de finale Jongens 15/3 de meerdere erkennen in

Logan Hargot, 6/4 en 6/2. Nog in een finale verloor Tiebe Louvaert (KTG Houtland) in de reeks Jongens U11/2 met twee keer 4/1 tegen Maxime Dierickx.

Bij de meisjes was Leonie Vuylsteke (TC Bosterhout), dochter van voorzitter Dries Vuylsteke van de tennisclub uit Meulebeke, het sterkst in de reeks Meisjes 15/3 door in de finale Lana Walraeve te kloppen met 7/6 en 6/1.

Diede Desimpelaere (TC Kortemark) in Jongens 13/2, Roanne Demeestere (KTC Isis) in Meisjes 13/3 en Ilouna Aneca (Ostend Tennis Club) in Meisjes 13/2 gingen er in de halve finales uit.

Alle halve finalisten van de Reeks 1 Jongens en Meisjes 13 en 15, met Belgische nationaliteit, worden geselecteerd voor het Belgisch kampioenschap op TC Lovanium van 19 tot 23 september.

(ACR – Foto Flickr)