Retro Ten Miles Wenduine: Duizend lopers, geen punten

De start van de 10,5 km in Wenduine. © FRO
Redactie KW

Kort na de middag, bij tropische temperaturen, hebben de organisatoren van Retro Ten Miles van Wenduine beslist hun wedstrijd voor het kustcriterium te annuleren en te vervangen door drie joggings.

De criteriumlopers vonden het spijtig dat ze geen punten konden verdienen, maar de meesten van de ongeveer duizend deelnemers lieten het niet aan hun hart komen en liepen, elk op hun niveau, de nodige kilometers door de duinen, over het strand en op de zeedijk.

Op de korte afstanden noteerden we beste prestaties van Gianni Nauwelaers (Antwerpen) en Sarah Laschinger uit Duitsland op de 6 km en van Katty Vanmassenhove en Kris Lebacq (beiden uit de Haan-Wenduine) op de 10,5 km.

De voorziene Ten Miles voor de criteriumlopers werd gereduceerd tot 10,5 km. Kevin Brysbaert uit Westvleteren, de leider in de tussenstand van het criterium, maakte er een doorgedreven training van en liep de afstand in 39’48”. Hij won voor Tim Vandenborre en Christophe Vermeersch, beiden uit De Haan. Bij de dames liep Sylvie Christiaens uit Deerlijk de beste tijd (47’49’) voor Tanja Cleppe (Brugge) en Isabelle Marlier uit Aalst.

De volgende wedstrijd van het kustcriterium is de Beach Run in De Panne, op woensdag 8 augustus.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier