Recordopkomst voor Stratenloop in Ruddervoorde

We herkennen Timothy Van Belleghem, Tim Calliauw, James Goosens en Marlies Demeersman. © foto GS
Redactie KW

De 34ste editie van de Stratenloop op de vooravond van het Kermisweekend bracht een record aantal sportievelingen en toeschouwers naar het Dominiek Savioplein in Ruddervoorde.

Ondanks de sterke concurrentie van de Nacht van Vlaanderen in Torhout waren er een kleine 500 lopers aanwezig op de 34ste stratenloop in Ruddervoorde. “We noteerden het hoogste aantal deelnemers sinds de editie van 2004. Op de 12 kilometer waren er wel 30 lopers minder en dat is een gevolg van de Nacht van Vlaanderen in Torhout”, weet Pieter Segaert te vertellen.

Tim Calliauw

Op de twaalf kilometer werd Tim Calliauw uit Sint-Kruis Brugge met een tijd van 41:46,9 de winnaar, gevolgd door Thimothy Van Belleghem uit Veldegem en James Goossens uit Oedelem. Bij de dames liep Marlies Demeersman uit Wingene de snelste tijd (48:50,5). Op de tweede plaats eindigde Nancy De Baene uit Beernem. Lien Schrauwen uit Ruddervoorde werd derde.

Op de vier kilometer ging de overwinning naar Tijs Goethals. Stijn Depoortere en Pieterjan Dhaenekint eindigden respectievelijk tweede en derde. Hilde Hindycks was de beste op deze afstand bij de dames. Op de tweede plaats eindigde Naomi Clinckemaillie. Julie Desmet werd eervol derde. Op de afstand 1100 meter behaalde Lennet Maveau de eerste plaats gevolgd door Renzo Westyn en Seppe Luycks. Bij de meisjes liep Amelie Rammant het snelst. Op de tweede plaats eindigde Aline Vandenbon gevolgd door Sien Vanspeybrouck.

Auke Vanspeybrouck

Op de afstand 550 meter kwam Lennert Faict als eerste over de eindmeet gevolgd door Lennert Dobbelaere en Maxim Steeland. Bij de meisjes ging de overwinning naar Auke Vanspeybrouck op de voet gevolgd door Elona Keereman en Marie Bultinck.

(GS – foto GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier