"Rechtkrabbelen na een tegenslag: topsport is echt een metafoor van het leven"

17/11/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 16/11/17 om 12:22

Met enige zin voor overdrijving zouden we ietwat oneerbiedig kunnen zeggen dat ze allebei met 'professioneel sportief pensioen' zijn. Maar laat er vooral geen twijfel over bestaan: Aagje en Rik Vanwalleghem zijn nog altijd alive and kicking. Beide Wevelgemnaren hebben behoorlijk wat gemeen: passie voor topsport, liefde voor muziek en zelfs een familiale band die niet zo ver lijkt als je zou durven vermoeden. Gewezen topturnster Aagje en ex-journalist Rik Vanwalleghem halen hun familiebanden aan.

Als Aagje en Rik elkaar ontmoeten in de gastvrije Wevelgemse bib duurt het niet lang vooraleer allerlei anekdotes over kleurrijke en inspirerende familiefiguren worden uitgewisseld. De familie Vanwalleghem was altijd al een merkwaardige bende met heel wat persoonlijkheden die er op positieve wijze uitspringen. Rik keek er dan eigenlijk ook niet zo raar van op toen zijn nicht Hilde besliste om een Braziliaans ukkie van amper vier maanden oud - Ana Maria Pereira Da Silva, alias Aagje Vanwalleghem - te adopteren.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!