Rally van Ieper: nog langer en lastiger

15/06/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 07/06/18 om 13:09

De Ypres Rally staat al jaren garant voor een compact en spectaculair parcours. Om het voor iedereen uitdagend te houden voorziet de organisatie elk jaar wel enkele wijzigingen. Dankzij onder meer twee nieuwe proeven werd de wedstrijd dit jaar opnieuw iets langer en lastiger gemaakt.

De trend doorheen de jaren is duidelijk: rally's worden alsmaar korter. Het aspect uithouding is, zelfs in het wereldkampioenschap, steeds minder van belang. Onder druk van het EK volgde ook de Ypres Rally gedwee. Met het wegvallen van het EK-statuut kwam er opnieuw wat meer vrijheid voor de organisatie. Vorig jaar werd het aantal wedstrijdkilometers al verhoogd van 250 naar 260 kilometer en dit jaar is daar nog eens 20 kilometer bijgekomen. Super Stage blijft ook dit jaar moeite doen om het parcours boeiend te houden, nadat er vorig jaar al zo'n 50 procent vernieuwing was. Soms noodgedwongen, zoals het verdwijnen van KP Wijtschate op vrijdag door wegenwerken.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!