Pieter Tsjoen: “Rally van Zweden stond al lang op mijn bucketlist”

Kevin Abbring en Pieter Tsjoen tijdens de verkenningen. © BELGA
Redactie KW

Donderdagavond wordt met een superspecial in Karlstad de Rally van Zweden op gang getrapt. Het is de tweede van in totaal 13 rally’s die meetellen voor wereldkampioenschap.

Kevin Abbring en Pieter Tsjoen (Ford Fiesta R5) leken in de Monte Carlo op weg naar een knap resultaat tot het duo zaterdagochtend van de baan ging en daarbij de radiator beschadigde. Het duo bereikte nog wel de finish van de klassementsrit, maar moest dan opgeven met een kapotte motor. In Zweden starten ze met frisse moed en een nieuwe krachtbron.

Kriebels in de buik

“De Rally van Zweden stond al lang op mijn bucketlist”, legde Pieter Tsjoen uit. “Ik ben blij dat ik die nu mag schrappen. De voorbije dagen hebben we getest en het parcours verkend. Ik heb niet gauw schrik in een wagen en ik heb nu toch al enkele wedstrijden als co-rijder op de teller. Maar tegen 140 km/u tussen de bomen glijden op een stel spijkerbanden zorgt toch voor de nodige kriebels in de buik. Het was ronduit indrukwekkend. Er ligt hier veel sneeuw en de sneeuwmuren zijn gigantisch. Voor mij is dit de eerste Rally van Zweden. Kevin eindigde in 2015 met een Hyundai WRC op de 11de plaats. De ontgoocheling van de Monte Carlo heeft plaats gemaakt voor motivatie in Zweden. We starten met een nieuwe motor die we afgelopen maandag uitvoerig getest hebben. Het gevoel zit goed. We mikken op een plaats in de top 10 en als het even kan de top 5 van onze klasse. Makkelijk wordt het niet met 26 R5 wagens aan de start waaronder 14 Skoda’s en nogal wat Scandinaviërs.”

Samen met Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) en Pieter Tsjoen (Ford Fiesta R5) staat er met Martijn Wydaeghe nog een derde Belg aan de start. Wydaeghe vormt team met de Italiaanse Tamara Molinaro (Ford Fiesta R5).

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier