Ostend Tennis Club opent nieuwe padelterreinen

Op donderdagmorgen is er een vaste kliek sportievelingen die padel komen spelen in Oostende.
Redactie KW

Dit weekend kan iedereen proeven van de padelsport op de vernieuwde terreinen van de OPC. Met bijna 300 leden en een kleine 700 tennissers groeien zusterclubs OTC en OPC samen tot de grootste club van Vlaanderen.

Ostend Tennis Club is al traditiegetrouw een van de grootste en meest geschiedenisrijke clubs van het land. Ook de mooie ligging op slechts enkele honderden meter van het strand en tegen het Oostendse ‘Bosje’ maakt tennis spelen er zo aangenaam.

Twee jaar geleden gingen ze voor vernieuwing namen als eerste tennisclub in Vlaanderen het risico om enkele padelterreinen aan te leggen.

“Dat was meteen een schot in de roos want onze vooropgestelde 100 leden werden er al snel het dubbele”, stelt voorzitter Manu Beuselinck. “Padel heeft zijn titel van ‘hipste en snelst groeiende sport in Vlaanderen’ zeker niet gestolen. Al gauw volgden andere clubs en werd er een interclub- en tornooiencircuit ingericht. Om het nu nog aantrekkelijker te maken, betonneerden we de ondergrond zodat de bal hoger botst en de rally’s nog langer worden. Wie eens wil proeven, kan dit via Start2Padel met drie uur groepsles (maximum met zijn vieren) voor 50 euro. Dat is ook mogelijk voor tennis.”

“Verder hebben we, in samenspraak met uitbater Pierre Dean, Thomas Gerrits bereid gevonden de Padelbar wat nieuw leven in te blazen. Er komt ook een nieuw avonturenpad. Leuk voor de kinderen en de ouders om zonder zorgen een uurtje te komen spelen of een terrasje te doen.”

“Dit weekend kan iedereen zelf aan de lijve ondervinden hoe leuk padel spelen wel is. Je kan dat zaterdag en zondag tussen 10 en 17 uur eens komen testen. Om 18 uur is er demonstratiewedstrijd door de betere spelers in de club”, legt voorzitter Manu Beuselinck uit.

“Natuurlijk blijft ook tennis op OTC heel populair. De club heeft maar liefst 49 interclubploegen in competitie, de ene al meer competitief ingesteld dan de andere. We blijven erin slagen om een goede mix tussen het recreatieve en competitieve te behouden.”

“Nieuwe leden integreren we zo snel mogelijk in onze club en dit volgens eigen niveau.”

“Met onze veertien terreinen kunnen we dat allemaal waarborgen. Naast enkele verfraaiingswerken hebben we onze tennismuur, die tussen terrein 13 en 14 gelegen is, eens deftig aangepakt. We kiezen voor traditie want in vele nieuwe clubs is dit niet meer aanwezig. De jeugd kan er altijd een balletje tegen slaan en ook als opwarmingsmoment kan de muur goed van pas komen. Onze zomer zit terug vol activiteiten maar ik kijk alvast uit naar de tweede editie van het Vieux-Jeu tornooi dat midden augustus plaatsvindt”, aldus Manu Beuselinck.

(John Loncke)