Ostend Masters viert jubileumeditie met een pak Europese en wereldtoppers

Het tornooi kon op een ruime groep medewerkers rekenen om alles in goede banen te leiden. (Foto FRO)
Redactie KW

Er valt veel te vieren met 60 jaar TTC Drive, 40 jaar Internationaal Tornooi en 20 jaar Ostend Masters. Het internationaal hoogstaand evenement, van 10 tot 14 augustus, is één van de paradepaardjes van de sportstad. Organisator Jacques Denys, de dynamische voorzitter van TTC Drive en ook interim-voorzitter van de KBTTL, slaagt er elk jaar in om enkele wereldtoppers naar Oostende te lokken. Ook dit jaar stelt hij een mooie affiche voor.

De Chinese topspelers zijn te duur en nog tot de laatste dag, half juli, onderhandelden we met Dimitrij Ovtcharov, nummer 4 van de wereld, maar voor de 20ste Ostend Masters op 11 augustus, zijn de gekwalificeerde spelers bekend”, zegt Jacques Denys. “Dit jaar bestaat de top zes uit Cedric Nuytinck (WR55 en nr. 1 in België), Anton Källberg (WR74, Zweden), Omar Assar (WR21, Egypte), Kristian Karlsson (WR22, Zweden), Kou Lei (WR29, Oekraïne) en Bastian Steger (WR32, Duitsland). Zeven en acht zijn de finalisten van het A-tornooi, dat ‘s namiddags wordt gespeeld. Voor de A- en B-tabellen, zowel bij de dames (Lisa Lung, nr. 2 in Europa) als bij de heren is de belangstelling nog nooit zo groot geweest met 90 A’s en B’s bij de heren, 64 kandidaten bij de dames. We mochten begin deze week al meer dan 1.300 inschrijvingen noteren met twee Paralympische medaillewinnaars als blikvanger: Florian Van Acker en Laurens Devos.”

Europese top

Het tornooi is gratis en kaarten voor de Ostend Masters zijn in voorverkoop (5 euro) verkrijgbaar in De Koninklijke Stallingen. Het tafeltennistornooi van TTC Drive, dat ooit klein begon in het kader van Oostende Beweegt, staat al jaren aan de top van Europa. Op het palmares staan grote namen als Jean-Michel Saive, die al deelnam als cadet en nog altijd dienst doet als uithangbord. Het is uniek in Europa dat alle categorieën, van de jeugd tot de veteranen, aan bod komen in dubbel en enkel. Heel wat atleten schrijven in voor verschillende reeksen en doen er twee of drie overnachtingen bij.

“In de Koninklijke Stallingen werd alles – 44 tafels, verlichting en sanitair – tot in de puntjes verzorgd”, vervolgt Jacques Denys. “Dankzij de stad Oostende en onze 60 medewerkers is de organisatie in veilige handen. Op maandag 13 en dinsdag 14 augustus staat de 20ste Flanders Youth Cup op het programma. Tevens begint in Oostende de nationale stage voor toptalenten uit de streek, zoals Julie Van Hauwaert en Sarah Devos.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier