Oostendse Marie-Julie Seurynck zesde op Jeugd EK Europe

Redactie KW

Van de zes leden van VVW Inside Outside Oostende op het Europees kampioenschap voor de jeugd in de Europe-klasse op het Gardameer in Italië behaalde Marie-Julie Seurynck met een zesde plaats het beste Belgische resultaat.

Na een heel intense Nieuwpoortweek trokken twaalf Belgische Europe-zeilers, waarvan zes West-Vlamingen, naar het Jeugd EK bij de Circolo Vela Arco op het Gardameer in Italië. Bij de meisjes scoorde Marie-Julie Seurynck (Oostende) een heel knappe zesde plaats maar ook Fanny Dhondt (Oostende, 11de), Elien Sahin (Oostende, 13de), Charlotte Pollie (21ste), Kiara Vermeersch (Oostende, 22ste) en Noor De Clercq (34ste) genoten van een prachtige zeilweek.

Bij de jongens boekte Jari De Craecker (10de) het beste Belgische resultaat. Kilian Vermeersch (Oostende, 25ste) bleef zijn concurrent uit de Nieuwpoortweek Toon Van Caneghem voor (26ste). Jelle Vets werd 32ste, Caelan Demazière (Oostende) 35ste en Jorre Vets 50ste. Ook de masters verschenen met een vijftigtal zeilers aan de start. Pieter Van Laer (5de) bleef Graham Hutchings (6de) en Frederik Boone (10de) voor.

(PR – GF)