Oostendenaar Michael Obasuyi plaatst zich met Belgisch record voor EK atletiek

29/07/18 om 08:21 - Bijgewerkt om 08:28

De 19-jarige Michael Obasuyi heeft zich in Ninove verzekerd van het EK in Berlijn. De vierde man van het WK voor junioren op de 110m horden kwam slechts voor de vierde keer in actie op de allerhoogste horden. Hij knalde naar een Belgisch record voor junioren op de seniorenhoogte met 13.75. Voor Berlijn was 13.85 nodig.

Oostendenaar Michael Obasuyi plaatst zich met Belgisch record voor EK atletiek

Obasuyi vierde eerder dit seizoen op het WK U20 in Tampere. © BELGA

De winst op de 110 meter horden ging in Ninove naar de Noor Vladimir Vukikevic in 13.58, Obasuyi finishte als vierde. Eerder dit seizoen werd de West-Vlaming nog knap vierde op het WK U20 in het Finse Tampere. Daar stonden de horden op 99 centimeter, bij de grote jongens is dat 1m06. "De overschakeling naar de hoge horden ging verbazend vlot", aldus Obasuyi. "Ik weet niet hoe ik mij vandaag moet voelen en geloof er eigenlijk helemaal niks van dat ik zo snel heb gelopen. Ik heb naar het WK junioren toegewerkt, en dat ik dan meteen zo hard ga op een andere hordehoogte, is volgens mij heel straf."

Obasuyi verbeterde met zijn 13.75 het Belgisch record U20 op de seniorenhoogte. Dat stond sinds 1995 op naam van Sven Pieters met 13.82. "Wat er dit seizoen nog bijkomt is gewoon bonus, en dan is het genieten maar. Vooral met het oog op de volgende jaren is dit behoorlijk veelbelovend."

(ACR & BELGA/foto BELGA)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!