Ook Oostende-Brugge Ten Miles aan laatste editie toe

Ronald Veraart © Foto ACR
Redactie KW

Oostende-Brugge Ten Miles, de openingsklassieker op de weg, heeft zondag 4 maart voor de laatste keer plaats. Ronald Veraart stond 25 jaar in voor de organisatie.

“De betere Vlaamse en West-Vlaamse lopers geven voor onze wedstrijd verstek. Ze durven niet meedoen omdat ze niet voorin kunnen lopen. En dat is jammer. De laatste West-Vlaamse winnaar was Tom Compernolle, in 2001″, stelt de voorzitter vast.

In het verleden waren er ook Marnix Goegebeur en Didier Knockaert. Zij konden winnen en liepen ook onder de vijftig minuten. “Nu moeten we, met uitzondering van Koen Naert, ver naar dergelijke atleten zoeken.”

De organisatie van de Ten Miles tussen Oostende en Brugge streefde er elke keer naar om een sterk deelnemersveld te hebben. “We wilden er een prestigieuze wedstrijd van maken, zowel voor de goede als de modale lopers. Er is geen startgeld, maar wel een serieuze prijzenpot, betaald door sponsoring. De wedstrijd was ook telkens voor het goede doel. Straks is de 25ste editie ten voordele van onze jeugdwerking.”

“Het is een probleem om voldoende vrijwilligers te vinden”

Door drukke beroepsbezigheden heeft Ronald Veraart geen tijd meer om de organisatie langer op zich te nemen. “Daarnaast is het een groot probleem om voldoende medewerkers, vrijwilligers en seingevers, die het langs de weg soms hard te verduren krijgen, te vinden. Alsook om een wedstrijd als de onze op niveau financieel rond te krijgen. Het budget schommelt tussen 25.000 en 30.000 euro. De kleinere wedstrijden van de verenigingen in ons land zijn verdwenen. Alles wordt opgesoupeerd door Golazo. Ik heb daar geen problemen mee, maar zij hebben een geheel andere strategie. Iedereen loopt ook meer recreatief en niet meer prestatiegericht. Dit zorgt voor veel meer lopers en dat is positief. Vroeger was het allemaal veel fanatieker en werden er veel snellere tijden gelopen.”