Onze twee snelste marathonlopers ooit: "De 2u.07'20" van Rousseau? Hij was wel de beste atleet die we ooit gekend hebben, hé"

10/08/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 08/08/18 om 13:12

In 1983 werd Armand Parmentier (64) de snelste Belg ooit op de marathon. Zijn 2u.09'57" in Rotterdam bleef ruim tien jaar op de tabellen, tot ene Vincent Rousseau in Reims nog sneller ging. 35 jaar na datum blijft de Waregemnaar de beste West-Vlaamse marathonloper ooit, al kwam Koen Naert (28) vorig jaar in datzelfde Rotterdam tot op 19 seconden van Parmentiers tijd. En de kans dat de naar Moerbrugge uitgeweken Roeselarenaar in de toekomst sneller gaat, is heel reëel. Wij brachten de twee samen voor een uniek dubbelinterview. "Als Koen rustig blijft, komt het er wel eens uit."

Het is een zoutloze maandag in juni als Koen Naert en Armand Parmentier beiden naar Schiervelde afzakken. Vanavond zullen de Rode Duivels hun eerste WK-match tegen Panama spelen, maar daar liggen de twee snelste West-Vlaamse marathonlopers ooit niet van wakker. Parmentier, zongebruind, heeft net een buitenlandse vakantietrip achter de rug. Naert van zijn kant vertrekt overmorgen voor een maand op hoogtestage naar Mammoth Lakes in de Verenigde Staten. Dat is meteen ook de reden waarom dit interview al in juni moest plaatsvinden. Bij terugkeer in België wilde Naert in alle rust de laatste hand leggen aan zijn voorbereiding op het EK marathon, nu zondag in Berlijn. "Die laatste weken kruip ik in mijn cocon en sluit ik me af voor de buitenwereld." Overschot van gelijk heeft hij.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!