Olivier Marteel blinkt uit onder ogen van 300 miljoen snookerfans

Olivier Marteel © a-JSK
Redactie KW

Maandagavond keken er wereldwijd ongeveer 300 miljoen snookerfans op de vingers van verpleger Olivier Marteel uit Koksijde. Hij was immers de ref van de finale op het WK snooker in Sheffield.

Maandagavond werd in The Crucible in Sheffield de finale van het wereldkampioenschap snooker afgewerkt. En daar was een Belg bij ! Verpleger Olivier Marteel kreeg immers de eer om als eerste Belg die finale in goede banen te leiden.

En Marteel zag van dichtbij een legendarische en bloedstollende finale tussen Stuart Bingham en Shaun Murphy. Op een bepaald moment stond het in deze best-of-33 gelijk : 15-15. Maar het 31ste spelletje bleek cruciaal. Dat werd een tactisch slagveld en duurde maar liefst 63 minuten. Bingham haalde het en schreef zo de wereldtitel op zijn naam.

Olivier Marteel hield het hoofd koel. Ook toen Bingham in dat lange frame vroeg om naar het toilet te gaan. Marteel maakte eerder al furore door enfant terrible Ronny O’Sullivan tijdens de tweede ronde publiekelijk op de vingers te tikken voor een onfatsoenlijk handgebaar.

(OVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier