Niels Van Zandweghe leeft vol vertrouwen naar het jaar van de olympische kwalificatie toe

07/12/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 06/12/18 om 13:17

Niels Van Zandweghe is in 2019 - een voor hem uiterst belangrijk jaar - een decennium met roeien bezig. Een plaats bij de eerste zeven op het wereldkampioenschap is goed voor een deelname aan de beoogde Olympische Spelen in 2020 in Tokyo.

Op de slotdag van de wereldbeker in Luzern schreef Niels Van Zandweghe (Brugse Trimm- en Roeiclub) samen met Tim Brys Belgische roeigeschiedenis. Na zilver in Belgrado en brons in Linz volstond een zilveren plak om de wereldbeker in de lucht te steken. Nog nooit was een nationale boot in teamverband hierin geslaagd. De Belgische lichte dubbeltwee zette nadien de kers op de taart door op het WK in Plovdiv in een nieuwe persoonlijke besttijd naar het brons te roeien. 2018 was voor Van Zandweghe en Brys dus een topjaar. 2019 moet het jaar van de Olympische kwalificatie worden. "Hopelijk kunnen we een rotsituatie als in 2016 voorkomen. Een plaats binnen de top zeven op het WK eind augustus zou moeten voldoende zi...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!