Niels Van Zandweghe en Tim Brys verdedigen leiderstrui in WB-finale

09/07/18 om 14:12 - Bijgewerkt om 14:10

Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 juli vindt op de Rotsee in het Zwitserse Luzern het derde luik en meteen ook de finale van de wereldbeker roeien 2018 plaats.

Niels Van Zandweghe en Tim Brys verdedigen leiderstrui in WB-finale

Niels Van Zandweghe en Tim Brys. © ACR

Voor de Belgische roeisport kan het een unieke editie worden, want voor het eerst kan een Belgisch team in zijn discipline eindwinnaar worden van een World Cup. Tim Brys (KR Club Gent) en Niels Van Zandweghe (Brugse TR) zijn, in de lichte dubbeltwee, immers de eerste Belgen ooit die als leiders de finale van een Wereldbeker aansnijden.

Annelies Bredael, viceolympisch kampioene in 1992, is tot nu toe de enige Belg die een World Cup won, maar dat was in de oude Wereldbekerformule. Die werd enkel aan skiffeurs en skiffeuses, de individuele nummers dus, toegekend.

Ruben Claeys (KR Sport Gent) en Pierre De Loof (KR Brugge) starten in skiff en niet in dubbeltwee. Beide beloftevolle atleten krijgen de kans om in dat loodzwaar nummer te bewijzen dat ze zowel mentaal als fysiek klaar zijn om straks in de dubbeltwee open klasse deel te nemen aan het EK en WK 2018.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!