Nicky Degrendele plaatst zich niet voor kwartfinales

04/08/18 om 12:55 - Bijgewerkt om 17:16

Nicky Degrendele heeft zich zaterdag op het EK baanwielrennen in het Schotse Glasgow niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales in de sprintcompetitie.

Nicky Degrendele plaatst zich niet voor kwartfinales

© BELGA

Degrendele verloor in een rechtstreeks duel over 200 meter in de Chris Hoy Velodrome van de Russische Daria Shmeleva.

In de zestiende finales had Degrendele de Italiaanse Miriam Vece uitgeschakeld. Eerder op de dag was de 21-jarige West-Vlaamse als veertiende geëindigd in de kwalificaties. De kwartfinales beginnen om 19u00. De halve finales en de strijd om de medailles staan zondag geprogrammeerd.

"Jammer, maar het is zo"

"Het is jammer, maar het is zo", reageerde ze laconiek op de uitschakeling. "Ik heb mijn best gedaan, probeerde er een lange sprint van te maken maar jammer genoeg was ze te sterk."

Dinsdag start Degrendele in het keirin. Eerder dit jaar kroonde ze zich in Apeldoorn tot wereldkampioene in de discipline. "De sprint en het keirin zijn twee verschillende disciplines", onderstreept Degrendele. "Ik ben beter in het keirin. De sprint is er langer."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!