Nathalie Lebbe eindigt negende op haar eerste EK gewichtheffen

29/03/18 om 09:33 - Bijgewerkt om 09:23

De Brugse, die nog maar een klein jaar aan gewichtheffen doet, behaalde woensdag een knappe negende plaats op 16 deelnemers in de categorie -58 kg.

Nathalie Lebbe eindigt negende op haar eerste EK gewichtheffen

Nathalie trad aan in de B-groep met zeven deelnemers. "Na twee pogingen bereikte ik 70 kg met mijn snatch. Bij Clean & Jerk brak ik met 92 kg mijn persoonlijk record. In de categorie -63 kg had ik de 92 kg al behaald. Met een totaal van 162 kg werd ik eerste in de B-groep en negende in de eindstand met de A-groep erbij."

"Mijn resultaat is boven de verwachtingen. Ik ben superblij. Ondanks het grote podium en de camera's, maakte ik me niet te veel zorgen. Ik was rustig en gefocust. Mijn coaches Tom Goegebuer en Bieke Vandenabeele hielpen me om op het juiste moment het juiste gewicht te nemen. Gewichtheffen is een tactisch spelletje. Je moet goed je gewichten uitkiezen om voor iemand in de rangschikking te eindigen."

"Mijn vrouw, waar ik enkele maanden geleden mee trouwde, is heel trots. Ik heb haar als eerste gebeld, ze is mijn grootste supporter. Ik kan het niet beter wensen met mijn coaches, familie en vrienden: ze staan allemaal achter mij. Ik kreeg na mijn wedstrijd het ene bericht na het andere!"

(OV)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!