Nachtelijk BMX-evenement tijdens maansverduistering in Kortrijk

25/07/18 om 19:18 - Bijgewerkt om 19:17

Tijdens de langste maansverduistering van de eeuw op 27 juli, is BMX troef aan de Bowl in Kortrijk. Daar vind een nieuwe editie van Red Bull Full Moon plaats.

Nachtelijk BMX-evenement tijdens maansverduistering in Kortrijk

Vrijdagavond 27 juli 2018 maakt de wereld zich op voor de langste maansverduistering van de 21ste eeuw. Een speciaal moment, nog unieker gemaakt door Red Bull. Aan de Bowl in Kortrijk flitst er immers af en toe een BMX voorbij de maan, net zoals in de film E.T. De nieuwe editie van Red Bull Full Moon focust op BMX. "Het is een fantastische sport", zegt pro-BMX'er Kenneth Tancré, die er vrijdagavond bij zal zijn.

Nachtelijk BMX-evenement tijdens maansverduistering in Kortrijk

"Zeker nu freestyle BMX in Tokio een Olympische discipline wordt, zijn steeds meer jongeren nieuwsgierig naar de sport en zie je ze in en rond de bowls en parken hun eerste lijnen rijden. En de meer ervaren atleten steken hen maar wat graag een handje toe. Red Bull Full Moon is een cool concept: simpel maar echt. En de Bowl in Kortrijk is de perfecte locatie: je kan er blijven rijden, want het aantal lijnen is eindeloos. Ik train er vaak."

Wat is Red Bull Full Moon? Simpel: een reeks verrassende evenementen die onder een volle maan verschillende actiesporten letterlijk in de spotlight zetten. BMX, skate, wakeboarding, basketbal. Naast de volle maan zijn de enige vereisten coole beats en de juiste verlichting. En atleten die wanneer de avond valt tot het uiterste gaan. Aan de Bowl aan de IJzerkaai start het feest om 19 uur met een warming up. Vanaf 20 uur zijn er Jam Amateur, Jam Street, Jam Pro en Best Trick. "Inschrijven hoeft niet: gewoon opdagen me je fiets", luidt het. De Red Bull Big Bob Event Car zorgt voor beats, verlichting, een jury en ijskoude blikjes Red Bull. De deelnemers voor vette tricks en massa's sfeer.

(PVH/GF)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!