Motorcrosser Jeffrey Dewulf uit Jabbeke wint de clash der groten

Jeffrey Dewulf uit Jabbeke schreef de eerste reeks op zijn naam. © a-Coghe
Redactie KW

MCLB was te gast in het Oost-Vlaamse Sinaai, waar het opnieuw een succes werd met veel piloten en dito toeschouwers. Door een ferme regenvlaag op zaterdagavond lag het parcours er zwaar, maar stofvrij bij. Voor de rijders was het meer en meer zwoegen door de vele diepe sporen op het circuit.

Bij de Internationalen kwam een 30-tal piloten aan de start, onder wie heel wat gevestigde waarden. Jeffrey Dewulf uit Jabbeke schreef de eerste reeks op zijn naam voor GP-rijders Ken De Dijcker en Damon Graulus. Bij de start van de tweede manche kwam Dewulf echter ten val en moest hij uit laatste positie achtervolgen, wat hij met bravoure afwerkte tot op de derde plek. Hij werd alsnog eindwinnaar met de beste chrono voor Graulus, die de tweede reeks op zijn naam schreef, en De Dijcker, die twee keer tweede werd.

Jurgen Wybo (Sint-Eloois-Winkel – Lichtervelde) mocht andermaal op het hoogste schavotje met de hulde als winnaar bij de Internationalen mx2. Wybo finishte als zevende en tiende ondanks het feit dat hij kennismaakte met moeder aarde. In beide reeksen was hij de beste mx2-rijder. Het podium kleurde andermaal volledig West-Vlaams: Mattis Meersschout (Wingene) werd tweede en Jerome Biets (Jabbeke) werd derde. Voor Tim Vandriessche (Menen) liep het slecht af met een beenbreuk bij een slipper. Stanley Verstraete (Zerkegem) werd opnieuw derde bij de Inters Open B.

West-Vlamingen scoren ook in nevenreeksen

Bij de nevenreeksen waren er ook een tiental deelnemers uit onze regio die het podium haalden, met dubbele reeks- en eindzege van Gilles Ghesquiere uit Adinkerke bij de Nieuwelingen mx1 en een derde plaats voor Gerdy Bouton uit Zuidschote. Michael Coopman (Oostkamp)was in beide reeksen de beste bij de Juniors mx1. Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) pakte een nieuwe dubbelzege bij de Masters en er was een driedubbele derde plaats voor Kristof Calus (Heestert). Jana Calus (Heestert) werd driedubbel tweede bij de Dames-Open. Emiel Soens (Zwevegem) mocht naar de hulde als tweede bij de Beloften. Ondanks het feit dat hij pas zevende werd in de eerste reeks had hij genoeg aan de tweede plaats in de slotreeks. Knappe wedstrijd van Aaron Spruytte (Kortemark) bij de Juniors mx2 met de tweede eindstek na zijn dubbele derde plaatsen. Niel Vandevelde (Ooigem) mocht mee op de foto als derde in de eindstand bij de Nationalen mx2, hij legde beslag op de vierde en derde plaatsen. Bij de Nationalen mx1 miste Pieter Swertvaegher (Ingelmunster) net het podium met de negende en tweede plaatsen.

Bevestiging bij de Zijspannen

Het was weer volle bak bij de Zijspannen, met Bert Soetaert-Eduard Soenens als dubbelwinnaar. De jongens uit Oostrozebeke en Meulebeke bevestigden hun goede doen en bezorgden Marc Vandaele van MEOR andermaal de bloemen met een dubbele reekszege. Kenneth Dierckens-Gianni Dhondt (Tielt) klokten in beide reeksen af op de derde plek en werden ook derde in de eindstand groep A.

Enkele favorieten werden uitgeteld na valpartijen, onder wie Dylan Boussy-Kenny Boxtaele (Koekelare-Ooigem). Het duo liep breuken op bij een zware valpartij tijdens de parcoursverkenning. Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) werden tweede in de eerste reeks en maakten een slipper in de tweede manche, die gelukkig goed afliep met lichte blessures en een opgave.

Junior Verhelst-Frederik Van Der Voorden (Wingene-Eksaarde) mochten tijdens de huldiging op het hoogste schavotje met de bloemen als eindwinnaars bij de Zijspannen B. Ze kwamen als tiende en zevende voorbije de finish tussen de A-rijders. De tweede plaats B was voor Sven Siongers-Joey Valcke,die na een blessure bij de piloot voor het eerst hun opwachting maakten.

(GA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier