Motorcrosser Gilles Gesquiere wordt getipt als kanshebber voor de Belgische titel

De 19-jarige Gilles Gesquiere wil nationaal kampioen worden bij de nieuwelingen in de MX1-klasse.
Redactie KW

Sommige tradities worden generatie op generatie doorgegeven. De ene generatie kiest ervoor om hetzelfde beroep door te geven of dezelfde hobby. Ook op sportief vlak kan dat het geval zijn. Luister maar naar de 19-jarige Gilles Gesquiere.

“Onze familietraditie is er eentje op het vlak van motorcrossen”, zegt de Adinkerkenaar. “Mijn vader heeft een verleden als motorcross, mijn grootvader, overgrootvader… Ik ben er dus als het ware helemaal in geland. Ik kreeg meteen het gevoel dat mijn toekomst in het crossen lag. Alles begon eigenlijk wanneer ik op 4-jarige leeftijd een quad kreeg om mee rond te rijden. Op mijn eerste communie kreeg ik een motortje. Ik nam deel aan wedstrijden waar ik telkens op de tweede plaats eindigde. Zo is alles dus begonnen.”

“Elk weekend ging ik met mijn vader mee om wedstrijden van de federatie MCLB (Motocross Liefhebbersbond, nvdr) te gaan bewonderen in Oost- en West-Vlaanderen. De fascinatie groeide op deze manier maar meer en meer. Ik wou ook in het veld rondcrossen en wedstrijden winnen. Op 17-jarige leeftijd mocht ik eindelijk met de grotere jongeren deelnemen. Ik croste drie jaar bij de beloften in de MX2-categorie. Voor de mensen die de sport niet genegen zijn, de MX2-categorie heeft KXF 250-motor. Dit seizoen rijd ik rond bij de nieuwelingen: de MX1-categorie. Die heeft een zwaardere motor: KXF 450. Deze motor ligt mij beter.”

“De competitie is nu nog maar net gestart”, vervolgt hij. “Op 4 maart startte ik normaal gezien in Stekene, maar door de vrieskou lag het veld er beenhard bij en de manches werden afgelast. De volgende twee manches vonden wel plaats. In elke wedstrijd vinden er twee reeksen plaats. Ik won ze alle vier. Ik ben dus uitstekend van start gegaan. Dit is een goed vooruitzicht om straks uit te blinken in het Belgisch kampioenschap. Ik krijg dit jaar de gelegenheid om nationaal kampioen te worden bij de nieuwelingen. Het BK gaat als volgt: dit seizoen zijn er 38 crossen. Twaalf van deze crossen tellen mee voor de nationale titel. Uiteraard ga ik aan deze 12 crossen deelnemen, maar ik ga de andere wedstrijden niet laten liggen, hoor! Ik ga proberen om aan alle 38 crossen deel te nemen.”

“In de coulissen gaat het gerucht dat ik een van de kanshebbers ben om de nationale titel te veroveren. Dat doet me niet zweven. Mijn papa werd in zijn leven ook nationaal kampioen en ik zou blij om hem op te volgen. Ik wil alvast al mijn sponsors en mijn ouders bedanken dat zij mij de kans hebben gegeven om mijn favoriete sport te mogen uitoefenen.” (DS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier