Monteberg Short Rally verhuist naar Westouter

13/03/18 om 21:15 - Bijgewerkt om 21:13

Het eerste evenement van vzw Superstage, de Short Rally Monteberg, komt er bijna aan.

Monteberg Short Rally verhuist naar Westouter

De compacte Monteberg blijft de ideale voorbereidingswedstrijd voor de Renties Ypres Rally. © Jurgen Delaey

De Short Rally Monteberg zal voor de tweede keer verreden worden als een Short Rally met twee verschillende klassementsproeven. Op 6 mei zal de Station Le Seau SR van de Monteberg te gast zijn in Westouter, het nieuwe rallycentrum.

Na meer dan veertig edities als rallysprint, kreeg de Monteberg vorig jaar een upgrade. Naast de klassieke proef op de Monteberg werd een tweede klassementsproef, Busseboom, aan het programma toegevoegd om de deelnemers meer rijplezier en ritme te bieden. De wijziging viel duidelijk in de smaak, zowel bij de deelnemers als bij de toeschouwers. Hans Weijs Jr reed overtuigend naar de overwinning met zijn Ford Fiesta R5 voor de Mitsubishi's van Piet en Sander van Hoof. Een volledig Nederlands podium vraagt om een reactie van de lokale specialisten in 2018...

Het reglement van de Short Rally van de Monteberg is beschikbaar op www.monteberg.com. De wedstrijd verhuist naar Westouter, waar het Rally HQ ondergebracht zal worden in zaal Corneblomme in de Poperingestraat 4 in Westouter.

Na de administratieve en technische keuring op zaterdag, de dag van de verkenningen, begint het serieuze werk op zondag 6 mei vanaf 8.30 uur. De deelnemers zullen 4 keer de proef op de Monteberg (10,76 km) en 3 keer de proef Busseboom (8,47 km) afwerken, goed voor 68,45 km tegen de chrono en vooral een hele dag rallyplezier op een uitdagend parcours. De compacte Monteberg blijft de ideale voorbereidingswedstrijd voor de Renties Ypres Rally.

De inschrijvingen zijn geopend vanaf 26 maart.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!