Moeizame start voor Bruggeling Jeroen Ramon in de Dakar

06/01/18 om 23:54 - Bijgewerkt om 23:52

Jeroen Ramon (Yamaha) is moeizaam aan zijn Dakar begonnen. De enige Belgische motorrijder verloor op een klassementsrit van amper 31 km meer dan een uur. Het tijdverlies is grotendeels te verklaren door het gebrek aan PK's. In het klassement staat de Bruggeling 136e en laatste.

Moeizame start voor Bruggeling Jeroen Ramon in de Dakar

© BELGA

"Het was een moeilijke en zeer pittige eerste rit", aldus Ramon. "Ik beschik slechts over een 250 cc motor en dat is eigenlijk te weinig om de duinen te kunnen bedwingen. Ik zit er eigenlijk een beetje mee in voor morgen. We rijden dan een rondje. Mocht het echt niet lukken, dan keer ik terug. Ik ga vertrekken en kijken hoe ver ik geraak. Vandaag heb ik toch al wat energie verloren omdat ik enkele keren mijn motor heb moeten duwen. Ik werd er heel even moedeloos van. We zijn nu een paar uur later en het komt wel goed. Ik ben nog aan de motor aan het sleutelen want we hebben een probleem met de batterij maar ook dat komt wel goed. Morgen gaan we opnieuw van start en dan zien we wel. Komt wel goed."

(Belga - GF)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!