Michael Obasuyi in stijl naar WK atletiek voor junioren

Michael Obasuyi © BELGA
Redactie KW

Het WK voor juniores begint op 10 juli. Michael Obasuyi is er klaar voor. De 19-jarige Oostendenaar bewees dat zaterdag op de 110 meter horden van het juniorengala in het Duitse Mannheim met twee nationale records.

“Mannheim is niet zo maar een wedstrijd. Dit was een opperbeste Duitse organisatie”, aldus Michael Obasuyi. “Wij konden ons opwarmen in de aanpalende indoorhal en bovendien lag de Mondopiste er razendsnel bij. Alles verliep stipt op tijd. Enkel juniores van hoog internationaal niveau traden aan. Geldprijzen vielen er niet te verdienen. Ik hield een sportzak van Nike en een horloge aan mijn 13″38 over. Ik verkies dat boven een geldpremie van pakweg 100 euro dezelfde namiddag in Nijvel of op de Flanders Cup van een dag later in Lokeren. In de atletiek draait het rond prestaties, niet om de poen.”

“Ik dook op 26 mei bij de IFAM met 13″68 onder de WK-norm (van 13″70, red.). Nochtans verrekte ik halfweg mei in Gentbrugge bij het verspringen van de interclub een spier en gaf ik een week later forfait voor de Vlaamse titelstrijd. Ook bij mijn 13″64 op 9 juni in Huizingen voelde ik me nog beperkt. Ik vertrouwde me dan ook sneller toe. Zaterdag in Mannheim kon ik eindelijk alles geven. Ik viel in het verleden al geregeld uit met blessures, maar dat was vooral leerrijk. Ik leerde immers met frustraties omgaan. Dat moet, want topsport is niet gezond. Wie wat wil, moet op het randje trainen en geregeld er over.”

“Ik wedde bij het seizoenbegin op twee paarden. Zo vertrouwde ik me ook de limiet van het verspringen toe. Die bedroeg 7m66. Ik haalde 7m40, maar liet na het behalen van de hordelimiet het verspringen links liggen. Ik wilde niet opnieuw geblesseerd geraken. Na het WK kan verspringen nog.”

“Op studievlak koos ik voor avondonderwijs sportverzorger bij Sintra West in Brugge. Ik bleef ook na de topsportschool vijf keer per week in Gent bij Patrick Himschoot trainen. Ook mijn collega’s en tevens West-Vlamingen Katrijn Boone, Orphée Depuydt, Chloë Beaucarne en de zeven jaar oudere Vlaams-Brabander Dario De Borger horen bij die toffe bende. Dario feliciteerde mij meteen met de verbetering van zijn record. Onze verstandhouding is dan ook uitstekend.”

“Ik haalde vorig jaar de halve finale van het EK voor junioren in Grosseto en zette dit seizoen een grote stap vooruit. De 110 meter horden blijven evenwel een risiconummer. Ik vind de WK-finale halen dan ook niet vanzelfsprekend. Ik bekijk het stap voor stap. Eerst dus de reeksen overleven”, besluit Michael Obasuyi. (HV)