Michael Coopman toont zich voor eigen volk op motorcrosswedstrijd in Oostkamp

Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) werd opnieuw dubbelwinnaar bij de masters. © Coghe
Redactie KW

De Motor Cross Liefhebbers Bond (MCLB) was zondag te gast bij De Kleiduivels in Oostkamp. De opkomst van de toeschouwers was zeker bevredigend, spijtig dat enkele toppers forfait gaven.

Michael Coopman was de laatste weken en paar maanden knap bezig en dat wilde hij absoluut bevestigen in zijn eigen Oostkamp. Na een paar jaren van tegenslagen en blessures is hij goed in vorm en dat bewees Michael met kopstart in de eerste reeks voor de Junioren-Nationalen mx1. Deze jongens rijden het hele seizoen samen, met een apart klassement. Michael moest als Junior na een tweetal ronden de leiding overlaten aan de Nationalen en kon zich handhaven op de vijfde plaats als beste Junior.

In de tweede reeks nam Coopman een erg slechte start en kon hij gaan achtervolgen. Hij kwam na sterke remonte terug tot de vierde Junior op de twaalfde plaats. Dat was voldoende voor de tweede podiumplaats, met evenveel punten als winnaar Ocula, maar met acht seconden in het nadeel.

Absolute smaakmakers

Davy Dury uit Ieper was beresterk bezig bij de Nieuwelingen Open met dubbele reekszege. Hij stond meer dan verdiend op het hoogste schavotje. Gilles Gesquiere (Adinkerke) zet zijn zegereeks gewoon verder. De jongeman ontpopt zich tot de absolute smaakmaker en zegekoning bij de Nieuwelingen mx1. Hij won andermaal beide reeksen, goed voor een logische eindzege.

Bij deze Nieuwelingen mx1 was de derde podiumplaats weggelegd voor Jonas Vandamme uit Beernem. In beide reeksen kwam ‘de lange’ als derde onder de geblokte vlag. Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) werd opnieuw dubbelwinnaar bij de Masters en Kristof Hempte (Heestert) werd driedubbel tweede. Stefaan De Ruyck (Tielt) werd als derde en tweede afgevlagd bij de Nieuwelingen B, goed voor de tweede eindstek. Celien Dewulf (Jabbeke) werd dubbel tweede bij de Dames Open, Jana Calus (Heestert) dubbel derde en Sara Dinneweth (Ruiselede) dubbel vierde.

Greg Vullers (Dentergem) was knap bezig de eerste reeks der Internationalen. Hij kwam heel goed weg in de start en kon afsluiten op de zesde plek als eerste Inter B. In de tweede manche nam hij een minder goede start en kon hij enkele plaatsen opschuiven naar de zevende stek als derde B, goed voor de tweede podiumplaats. Stanley Verstraete (Zerkegem) mocht naar de hulde als derde Inter B. Hij legde beslag op de tiende en zesde plaats als vierde en tweede B.

Davy Verspaille (Deerlijk) werd tweede in totaal bij de Quads A, met de vijfde en derde plaats, en Axel Volckaert (Zonnebeke) haalde zijn eerste podiumplaats bij de Quads A met een dubbele vierde plaats. Hij was derde in totaal.

Gedwongen tot opgave

Bij de Zijspannen werd het een echte pechdag voor Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke). In de eerste reeks werden zij tot opgave gedwongen in de tweede ronde dankzij een lekke achterband op het moment dat ze in tweede stelling volgden op leider Frank Van Der Haeghen, klaar om aan te vallen en de leiding te pakken. In de tweede manche reed het duo op één ronde van het einde riant aan de leiding met bijna een halve ronde voorsprong. Yens Delmotte en Tom Verbrugghe waren zo goed als zeker winnaar van de reeks, tot ze geconfronteerd werden met een stilvallende motor die ze niet meer aan de praat kregen.

Daen Valcke-Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) werden in beide reeksen als tweede afgevlagd in het spoor van winnaar Van Der Haeghen, na diverse aanvallen om de leiding te nemen. In de tweede manche opnieuw hetzelfde scenario in het wiel van Van Der Haeghen, winnaar in groep A. Daen probeerde diverse keren om hem te verschalken, maar moest vrede nemen met opnieuw de tweede plek op één seconde, als dubbele reekswinnaar en eindwinnaar bij de Zijspannen B. Maxim en Mathias Moenaert (Gistel-Beernem) werden tweede in de eindstand bij de Zijspannen B met een dubbele derde plaats. Bjorn De Schuyter-Steve De Schacht (Gistel-Oudenburg) werden derde B’s in de eindstand met een dubbele vierde plaats.

(GA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier