Metje Zitteloop in Bikschote opnieuw een succes

De start van de jogging. © foto RB
Redactie KW

De tweede proef van het zesdelige Bakelandt loopcriterium werd op Bikschoots grondgebied gelopen. Verleden jaar verliep het vertoon in een verzengende tropische hitte. Dit jaar was het meer draaglijk. Al dient daar aan toegevoegd dat een felle wind op bepaalde plaatsen felle weerstand bood en met wind in de rug men werd voortgedreven.

Vorig jaar schreef Boezingenaar Bjorn Voet het vertoon op zijn naam en dit jaar herhaalde hij zijn stunt nog eens. Hij liet het gezelschap van het duo Kevin Brysbaert – Alexander Lietaert een ronde toe en dan muisde hij er vanonder. Hij haspelde de 9,2 km af in een tijd van 31’09” voor de man uit Westvleteren Kevin Brysbaert (31’43”) en de Poelkapellenaar Alexander Lietaert (31’48”).

Op de vierde plaats werd Ieperling Frederic Decoster na 31’49” afgevlagd en legde Langemarkenaar Dominique Alleman na 32’05” beslag op de vijfde plaats. Bij de dames stond er geen maat op de Poelkapelse Nele Louwagie die na 38’59” met de bloemen mocht zwaaien. 18 seconden later arriveerde de Vlamertingse Talitha Vandelannoote. De Poelkapelse Sofie Busschaert werd derde na 40’30” wedstrijd. De Oostnieuwkerkse Krista Noyez had 40’35” nodig om de 9,2 km af te leggen en de Moorsleedse Els Vanoost werd na 41’13” vijfde.

Jogging

Nadat 134 straatlopers het parcours van 9,2 km afhaspelden kwamen de 58 joggers over 2,3 km wedstrijd aan de start. Merkemnaar Stijn Vandelanotte gaf iedereen het nakijken na 8’07” wedstrijd. Zeven seconden later werd Langemarkenaar Robbe Seys afgevlagd. Oostnieuwkerkenaar Didier Vermote had 8’31” nodig om het vertoon rond te maken. Plaatselijk atleet Bikschotenaar Kobe Pattyn legde na 9 minuten rond beslag op de 4de stek en Zonnebekenaar Jason Gregoire werd vijfde in een tijd van 9’05”.

Bij de dames liet Alana Polfliet de beste tijd noteren met 9’34”. Voor de Langemarkse Jaël Alleman die er 10’47” over deed en tweede werd. De derde stek was voor de Bikschootse Margit Coffyn die na 10’48” werd afgevlagd. De Langemarkse Merel Denuwelaere liet een tijd van 11’50” afdrukken en werd vierde. Haar streekgenoot Julie Verkeyn liep 12″01′ en werd vijfde.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier