"Met zijn drieën samen op het podium van Dwars door Brugge? Dat is zeker mogelijk"

13/05/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 10/05/18 om 20:13

Het wordt zondag een heel speciale editie van Dwars door Brugge, want met Alexander Diaz Rodriguez (39), Stijn Fincioen (37) en Koen Naert (28) lopen drie toplopers uit eigen streek mee. Een West-Vlaams getint podium dus? "Dat is zeker mogelijk. Maar Koen is de topfavoriet."

Het is een frisse maar zonnige donderdagavond in Brugge, begin mei. Op de achtergrond pronken de windmolens van de altijd weer imponerende Vesten en de geplaveide wegen van de Peterseliestraat, waar wielertoeristen zich even in Paris-Roubaix wanen. Een gaslek heeft deze namiddag de volledige binnenstad platgelegd, maar daar malen Alexander Diaz Rodriguez, Stijn Fincioen en Koen Naert niet om. Alle drie komen ze met een stadsfiets aangereden, weliswaar niet op hetzelfde moment. "Op Koen is het altijd wat wachten, hé", knipoogt Fincioen. "Hopelijk komt hij straks in Dwars door Brugge ook te laat aan de start. (kijkt Diaz Rodriguez aan) "Een minuut of drie moet wel volstaan zeker?" Intussen is Naert, Belgiës beste marathonloper, vanuit Moerbrugge ook op het terras van De Verloren Hoek beland. "Ik was eerst van plan om naar hier te lopen, maar het bleek toch net iets verder in afstand dan ik gedacht had, dus ben ik maar met de fiets gekomen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!