Meer dan 200 deelnemers aan Route 62 in Gistel

De top 3 van de 4 km: Houtman, De Ketelaere en Liekens © (Foto FRO)
Redactie KW

De Gistelse Joggingclub mocht meer dan tweehonderd deelnemers noteren voor de 24ste editie van Route 62, een jogging- en loopwedstrijd voor jeugd en volwassenen op het parcours van de oude spoorweglijn, Oostende-Torhout, Route 62.

Naast de jeugdlopen met 36 deelnemers, stonden er drie afstanden op het programma: 4, 7 en 12 km.

De korte afstand van 4 km was een goede training voor Gistelnaar Luc De Ketelaere, winnaar in zijn categorie, dit jaar in drie criteriums (Oostende, Houtland, Ieper) en BK Veteranen +55. Hij won in 14’05” voor Peter Liekens (Middelkerke) en Jelle Houtman (Gistel). Bij de dames ging de zege op de 4 km naar Karlien Van Cauwenberge (Beveren). Zij won voor Cindy Flameyn (Gistel) en Zita Becue (Gistel).

Op de 7 km ging de zege bij de heren naar Sander Meeuws uit Gistel, voor Brecht Brackx (Oostende) en Filip Vanclooster (Gistel). Bij de dames was veterane Brigotte Crefcouer uit De Haan de snelste voor Kristel Bol (Puurs) en Cindy Crombez (Eernegem).

Op de 12 km won veteraan Alain Geerts uit Impe (winnaar van Oostends Loopcriterium 2018 cat. Heren 3 en individueel tweede) in 42’33”, voor triatleet Thomas Beernaert (Beernem) en Bruno Tilleman (Blankenberge). Bij de dames stond er geen maat op favoriete Annelies Demuynck uit Bredene. Ze won in 47’30”, met grote voorsprong op de andere dames.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier