MCLB op bezoek in Hamme-Zogge

© (Foto Coghe)
Redactie KW

MCLB was te gast in het Oost-Vlaamse Hamme-Zogge in slechte weersomstandigheden waardoor het aantal opgekomen piloten wat aan de mindere kant was. De laatste finales werden er betwist zodat het seizoen naar zijn einde loopt met het komende ‘Herfstkampioenschap’ over de vier laatste wedstrijden.

Xavier Degeldere uit Ingelmunster was reeds enkele weken knap bezig bij de Nieuwelingen B en dat bevestigde de Meor-boy ditmaal met dubbele reeks- en eindzege. Stefaan De Ruyck (Tielt) mocht mee naar de hulde als tweede in de eindstand met de derde en tweede plaatsen, en de derde podiumplaats was voor Noel Vandesteene (Knesselare) die als tweede en vierde werd afgeklokt.

Dimitri Vandesteene (Knesselare) was heel sterk bezig bij de Nieuwelingen mx1 met dubbele reekszege en mocht dan ook met de hulde op het hoogste schavotje met de bloemen en de grootste beker. Bij deze was de tweede eindstek voor Bryan Delagrense (Oostende) die in beide reeksen als tweede onder de geblokte vlag kwam.

Wout Vandecappelle (Oostrozebeke) werd beloond voor zijn ijver en inzet met de eindzege bij de Beloften mx2, hij legde beslag op de derde en tweede plaatsen, goed voor de bloemen. Bij deze Beloften de derde podiumplaats voor Jenthe Vancompernolle (Esen-Diksmuide) die als vierde en derde door de finish kwam. Nate Van Tatenhove (Zwevezele) schreef de eerste reeks Beloften op zijn naam en kwam niet aan de start voor de tweede manche door de slechte weersomstandigheden.

Maikel Zutterman (Beernem) werd driedubbel tweede bij de Experten, zowel in beide reeksen als de eindstand tweede.

Jens Van Laere uit Evergem vernieuwde zijn nationale driekleur, na zijn titel vorig jaar bij de Beloften bevestigde de jonge crack met de titel bij de Juniors mx2. Met een voorsprong van liefst 83 punten op zijn naaste achtervolger, hij won in deze finale andermaal beide reeksen. Bram De Buysere (Assebroek) werd tweede in de eindstand bij de Nationalen mx1 met de derde en tweede plaatsen.

Bij de Internationalen mx1 dubbele reekszege van kersvers kampioen Wietse Brackman en uittredend kampioen David Segers dubbel tweede. De derde podiumplaats was kustboy Gordano Natale (De Panne) die als derde en vijfde onder de geblokte vlag kwam. Jorne Tytgat (Kerckhove) miste net het podium met de derde en vijfde plaatsen bij de Inters mx1. Stanley Verstraete (Zerkegem) met dubbele reekszege bij de Inters Open B.

Axel Volckaert (Zonnebeke) mocht naar het podium als derde bij de Quads A, hij kwam als vijfde en derde onder de geblokte vlag.

Finale der Zijspannen

Met 23 driewielers achter het starthekken voor hun finale, met bij de groep B nog volop spanning voor de nationale driekleur en de ereplaatsen, terwijl de kampioen in groep A zo goed als gekend was met Bert Soetaert – Eduard Soenens (Oostrozebeke-Meulebeke). Als toemaatje schreven ze dan ook nog beide reeksen op hun naam, alhoewel ze in de eerste heat tot het uiterste moesten gaan en pas in de laatste ronde de leiding konden veroveren en absolute zekerheid van de titel voor het Team MEOR van Marc Vandaele.

Kenneth Dierckens – Gianni Dhondt (Tielt-Deinze) mochten met de hulde twee maal op het tweede schavotje, zowel in het dagklassement werden zij tweede met de derde en zesde plaatsen, als in de eindstand van het B.K.. De derde podiumplaats B.K. in groep A was voor Yens Delmotte – Tom Verbrugghe (Kachtem)Meulebeke).

Matthieu Verbrugghe – Gauthier Valcke (Oostrozebeke) werden derde in het dagklassement groep A. Dylan Boussy – Michael Dhondt (Koekelare) reden zich vast in de modder in de eerste reeks en verloren heel wat plaatsen zodat ze pas als elfde werden afgevlagd. Revanche in de slotreeks met de reekszege.

Kelly en Niki Debruyne (Oostrozebeke-Meulebeke) zijn de nieuwe kampioenen bij de Zijspannen B. Zus en broer aanvankelijk uit Poperinge die voor het eerste jaar een duo bij de zijspan vormden, reden een knap seizoen bijeen en mochten met de hulde de nationale driekleur omgorden. Ze werden tweede in het dagklassement met de vierde en achtste plaatsen en dat was voldoende voor de titel met negen punten bonus op Sven Siongers – Joey Valcke (Wijgmaal-Oostrozebeke). Zij werden dagwinnaar groep B met de tweede en derde plaatsen. Daen Valcke – Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) mochten met de hulde van het kampioenschap op de derde plaats op het podium mee genieten. In het dagklassement werden ze vierde.

Volgende afspraak op 29 september met VJMO en 30 september met MCLB te Deerlijk, omloop met springbergen langs de Oude Heerweg in een organisatie van MX De Canard.

(GA – Foto Coghe)