Mathias Vosté verbetert BR op de 500 meter

Mathias Vosté © Belga
Redactie KW

De Bruggeling Mathias Vosté heeft op de Olympic Oval, de schaatsbaan in het Canadese Calgary, een nieuwe nationaal record geschaatst op de 500 meter. Met een tijd van 35″46 was hij bijna een seconde sneller dan het oude record uit 2016.

De meeste deelnemers aan de komende wereldbekerwedstrijden trainen al enkele dagen op de piste in Calgary. In aanloop naar die wedstrijden heeft schaatser Mathias Vosté voor het eerst in zijn loopbaan de 1.000 meter onder de 1:10 afgelegd. Zijn persoonlijke besttijd op die afstand stond sinds 2015 op 1.10:70. De verbetering van zijn persoonlijk record is meteen goed voor zijn vertrouwen. De 23-jarige Bruggeling maakt nog kans om zich op de 500 en de 1.000 meter lange baanschaatsen te plaatsen voor de komende Olympische Winterspelen in Zuid-Korea, van 9 tot en met 25 februari 2018.

In het weekend van 1 tot en met 3 december vindt in Calgary een wereldbekerwedstrijd plaats. Een week nadien volgt Salt Lake City in de VS. Op beide hoog gelegen banen is de luchtdruk laag, waardoor er snelle tijden kunnen worden neergezet. Alle wereldrecords zijn overigens in die beide locaties gereden. Zondag komt Vosté in Calgary nog aan de start van de 500 meter.

(ACR/foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier