Mathias Vosté schaatst sprintrecord tijdens Wereldbekermanche in Erfurt

Mathias Vosté. © a-Belga
Redactie KW

In het Duitse Erfurt had de laatste World Cup voor de Winterspelen in Pyeongchang plaats. Het was bovendien de kwalificatiewedstrijd voor het WK sprint in het Chinese Changchun op 3 en 4 maart en voor het WK allround, dat het weekend erna in Amsterdam plaatsheeft.

Mathias Vosté reed de 500 meter en de 1.000 meter en heeft een goede driedaagse achter de rug. Hij zette een Belgisch record neer op de sprintvierkamp. Op 500m, 1.000m, 500m en nog eens 1.000m behaalde de Bruggeling een totaal van 142.300 punten. Het vorige record stond sinds 2009 in Calgary op naam van Wim De Deyne met 145.350 punten. De nationale besttijd op de sprintcombinatie is goed voor een negende plaats op de kwalificatielijst voor het WK sprint. Vosté heeft hiermee zijn startbewijs beet.

Op de slotdag schaatste Vosté 35’93” op de 500 meter en werd hij vierde in de B-groep. Zaterdag was dit eveneens een vierde plaats in 35’86”. Op de 1.000 meter bereikte hij zondag een 16de plaats in de A-groep in 1:10’51”. De dag voordien verdiende Vosté de promotie vanuit de B-groep met een tweede plaats en dat was voor hem een primeur. Zij het met een verschil van slechts vier honderdsten met de Russische winnaar Mikhail Kozlov.

(ACR)

Mathias Vosté, niet gekwalificeerd voor de Olympische Winterspelen, voelde zich onmiddellijk aardig thuis in de internationale schaatselite. “Het is toch wat anders dan om tien uur ‘s ochtends zonder publiek te moeten schaatsen”, bekende Vosté na afloop. “Dit stimuleert me, al was de race van zaterdag beter. Ik ga de komende weken in Heerenveen trainen, net alsof ik toch naar de Spelen ga.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier