Marvin Vanluchene eerste leider in Belgisch kampioenschap Zijspan

12/03/18 om 09:49 - Bijgewerkt om 09:47

Ondanks de slechte weersomstandigheden kon de wedstrijd BMB- motorcross in Moerbeke-Waas toch doorgaan, mits enkele aanpassingen aan het parcours. De opkomst van piloten was ondermaats. Maar wie er wel was mag tevreden terugblikken, want het parcours lag er steeds beter bij en na de middag zelfs droog door de lentezon.

Marvin Vanluchene eerste leider in Belgisch kampioenschap Zijspan

© Foto Coghe

Bij de Zijspannen stond de eerste manche van het Belgisch Kampioenschap op het programma. Titelverdediger Jason Van Daele moet toekijken van op de zijlijn door een aanhoudende armblessure waardoor hij zeker nog enkele maanden uit de running is. De eerste reeks namen Marvin Vanluchene-Ben Van Den Bogaert resoluut de leiding en pakten met ruime voorsprong de eerste 25 punten. In de tweede reeks opnieuw kopstart van Marvin en Ben, maar de Oostrozebekenaar reed zich in de tweede ronde vast en moest met ruime achterstand aan de achtervolging beginnen. Hij kwam alsnog in het spoor van de leiders Tomas en Ondre Cermak, maar moest vrede nemen met de tweede plaats. Vanluchene-Van De Bogaert werden wel eindwinnaar en de eerste leiders in de tussenstand. De Cermak's werden tweede in de eindstand met de vijfde en eerste plaats.

Knappe prestatie van Jens Delmotte-Tom Verbrugghe

De jongens uit Kachtem en Meulebeke mochten na afloop naar de hulde als derde in de eindstand. Twee heel knappe races van Jens en Tom die ze afsloten op de derde plek en meteen ook derde in de tussenstand van het BK Daen Valcke uit Oostrozebeke, de schoonbroer van Jens Delmotte, die met Robbe De Veene uit Kachtem in het bakje rijdt, finishten na twee degelijke races op de zevende en zesde plaatsen en werden daarmee zesde in de eindstand tussen heel wat gereputeerde buitenlanders G.P. en WK-rijders. Arne Dierckens uit Tielt die vorige week vierde werd in het WK in Nederland was ook present maar gaf forfait door de slechte weersomstandigheden om zijn materiaal te sparen.

De motorcross MCLB in Assenede die normaal moest doorgaan op zondag 11 maart werd op zaterdagavond reeds afgelast door de slechte weersomstandigheden. De jeugd VJMO kon zijn programma op zaterdag normaal afwerken.

Volgende afspraak voor VJMO/MCLB op 24 en 25 maart in Oosteeklo en het weekend daarop de eerste afspraak in West-Vlaanderen te Beernem.

(Guido Allewaert - foto Gino Coghe)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!