Marlon Colpaert plaatst zich met een derde plaats voor de C-finale

27/07/18 om 15:01 - Bijgewerkt om 15:00

Enkele uren na zijn kwartfinalerace moest Marlon Colpaert op het WK U23 in skiff lichtgewicht opnieuw aan de slag. De Oostendenaar lonkte in de plaatsingsrace voor de C- of D-finale naar een stek binnen de top drie, zodat hij dan in de C-finale zou terecht komen om te knokken voor plaatsen dertien tot achttien.

Marlon Colpaert plaatst zich met een derde plaats voor de C-finale

Om zijn ambitie hard te maken moest onze landgenoot minstens één van de drie favorieten achter zich laten. De Tsjech Jan Fleissner, juniorenwereldkampioen in 2016, en de Turk Yenipazarli bleken op de afspraak, de Slovaak Jakub Popelka verzeilde van in de eerste meters in het achterveld. Colpaert ging voorzichtig van start en nestelde zich in vierde positie. Na 500m viel hij terug naar een vijfde stek, maar in de laatste vijfhonderd meter sprintte de Oostendenaar eerst de Fin Koiranen voorbij en net voor de meet ook een verbijsterde Ier Sutton, die door onze landgenoot met zes tienden van één seconde naar de D-finale werd verwezen.

Marlon Colpaert start zaterdag in de C-finale samen met de Turkse winnaar Enes Yenipazarli en de Tjech Jan Fleissner. Dit trio bleek sneller dan de eerste drie van de andere race en zijn zaterdag dan ook de favorieten voor plaatsen dertien tot en met vijftien.

Lichtgewicht Mannen U23.

Skiff: 12 skiffeurs, twee plaatsingsraces voor de C- en D-finale, eerste drie plaatsen zich voor de C- finale, andere skiffeurs varen de D-finale.

Tweede kwalificatierace:

1. Enes Yenipazarli (Tur) 7:40.75

2. Jan Fleissner (Tsj) 7:41.11

3. Marlon Colpaert (BEL) 7:42.08

4. Hugh Sutton (Ier)7:42.69

5. Jakub Popelka (Svk) 7:51.60

6. Antti Koiranen (Fin) 7:52.63

Marlon Colpaert (KRSN Oostende) klokte de derde snelste tijd en plaatst zich daarmee voor de C-finale.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!