Marjolein Decroix: "Selectie was een hobbelig parcours"

12/02/18 om 13:34 - Bijgewerkt om 13:33

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar woensdag verdedigt Marjolein Decroix de Belgische kleuren in de olympische slalom.

Marjolein Decroix: "Selectie was een hobbelig parcours"

© BELGA

De atlete was aanvankelijk niet geselecteerd, trok naar de rechter, ving daar bot en werd uiteindelijk toch opgevist. "Het was een hobbelig parcours, maar ik ben hier en klaar om alles te geven", zegt ze.

Pas vorige week woensdag kreeg de 25-jarige Decroix het verlossende bericht dat ze alsnog naar Zuid-Korea mocht afreizen. Ze profiteerde van een extra reallocatieplaats die de internationale skifederatie FIS aan het BOIC had toegewezen. Het eerste ticket was naar Sam Maes gegaan, die mocht invallen voor de geblesseerde Armand Marchant. Decroix vond dat zij recht had op zijn plaats omdat ze hoger stond op de selectieranking. Het BOIC verkoos echter Maes omdat intern was afgesproken dat een man zou worden vervangen door een man. Decroix stapte daarop naar de rechter, maar daar kreeg ze evenmin gehoor. De Poperingse leek zo naast haar eerste olympische deelname te grijpen, tot vorige week dan het bericht kwam dat ze alsnog werd geselecteerd.

Delen

De sneeuw ligt heel agressief en droog. Dat heb ik graag.

"Het is geen gemakkelijke periode geweest. Mijn hele selectie was een hobbelig parcours, maar ik ben hier en klaar om alles te geven", zegt Decroix, die met Sam Maes en de rechtstreeks gekwalificeerden Kai Alaerts en Kim Vanreusel de Belgische selectie in het skiën vormt. "Sam en ik doen heel normaal tegen elkaar", benadrukt ze. "We zijn samen naar hier gereisd. Dit is geen persoonlijke zaak. Iedereen is nu gefocust op zijn race. Het helpt niemand vooruit om moeilijk te doen."

Decroix is nog maar twee dagen op Zuid-Koreaanse bodem. "Met de jetlag valt het wel mee", stelt ze. "Ik heb geen tijd om moe te zijn. Ik heb inmiddels ook al kunnen trainen en dat is goed meegevallen. De sneeuw ligt heel agressief en droog. Dat heb ik graag."

Vorig jaar werd Decroix op het WK slalom in Sankt Moritz 40e. "Het is moeilijk om een voorspelling voor woensdag te doen", meent de skiester. "Ik ben wel in vorm. Vorige week heb ik nog twee goeie wedstrijden geskied in Frankrijk. Ik heb ook het voordeel dat de druk minder groot is omdat niemand het mij kwalijk zal nemen als ik een minder resultaat haal. Ik kan bevrijd skiën."

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!