Manon Depuydt met verliezende tijd naar halve finales 200m

10/08/18 om 12:02 - Bijgewerkt om 12:06

Manon Depuydt heeft zich vrijdag op het EK atletiek in de Duitse hoofdstad Berlijn geplaatst voor de halve finales van de 200 meter.

Manon Depuydt met verliezende tijd naar halve finales 200m

© (Foto Belga)

De 21-jarige Depuydt eindigde in haar reeks als vierde in 23.59. De drie loopsters met de snelste chrono van elk van de drie reeksen bereikten de halve finales, net als drie beste verliezende tijden. Onze landgenote liep de tweede verliezende tijd waardoor ze haar ticket voor de halve finales beet had.

"Met mijn tijd dacht ik dat het sowieso voorbij zou zijn. Ik ben in vorm en dacht dat 23 rond erin zat. Maar blijkbaar had iedereen last van de wind. Als je uit de bocht komt, is er een sterke meewind. Dat speelde me parten, na toch een goede eerste honderd meter."

De halve finales staan vanaf 19u48 op het programma. "Gezien de wind is daarin alles mogelijk. Ik ga er gewoon voor, en dan zien we wel", besloot Depuydt, toe aan haar eerste grote kampioenschap bij de senioren.

(Belga)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!