Maité Beernaert uit Torhout behaalt goud op jeugdolympiade in Buenos Aires

© (Foto Belga)
Redactie KW

Maité Beernaert haalde zondag in het Argentijnse Buenos Aires als eerste Belgische atlete ooit goud in een Olympische Jeugdolympiade. De 16-jarige Torhoutse kwam 6m31 ver en liet daarmee de Hongaarse Klaudia Endresz (6m26) en de Oostenrijkse Ingeborg Grünewald (6m20) achter zich.

De 16-jarig Torhoutse strandde donderdagavond bij het eerste deel van het verspringen als vierde met 6m01 op 10 cm van winnares Ingeborg Grünwald. Alles kon nog, maar Maité Beernaert viel zondag na drie van de vier pogingen naar de achtste plaats terug. Vooral omdat ze bij haar derde sprong met haar paardenstaart het zand raakte en vrede moest nemen met 5m87 in plaats van ruim 6m00.

De Hongaarse Klaudia Endresz waande zich met haar afsluitende 6m26 gewonnen. Dat was gerekend zonder Maité Beernaert, die bij de laatste sprong van de competitie 6m31 haalde. Ze totaliseerde met haar 6m01 van drie dagen eerder 12m32 of 1cm meer dan de Hongaarse en Oostenrijkse Ingeborg Grünwald, die respectievelijk tweede en derde werden.

Haar 6m31 kwam wel niet in aanmerking als nieuw nationaal scholierenrecord. Daarvoor stond er 0,4m teveel rugwind.

(HV)

https://www.youtube.com/watch?v=Pl04bw9Nwz8

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier