Maité Beernaert is momenteel de beste verspringster van het land

Maité Beernaert.
Redactie KW

Maité Beernaert sprong zondag 5m96 ver. Ze is daarmee dit seizoen niet enkel de beste Belgische scholiere, maar ook eerste alle categorieën.

Bo Nijs, goed voor brons bij het BK indoor, volgt als tweede op 12cm. Maité scherpte ook het clubrecord bij de scholieren van Lien Huyghebaert (5m91 in 1999) aan.

“Leuk om weten. Maar dit was niet het objectief, ik mik op het EK scholieren. De norm bedraagt 6m08. De termijn loopt tot 24 juni, want de titelstrijd vindt amper twee weken later in het Hongaarse Györ plaats. Het minimum ligt binnen mijn bereik.”

“Het weer speelde me zondag parten. De wind viel nochtans mee maar het regende hard en het was te koud: het kwik haalde geen 10 graden. Toch verbeterde ik me meteen van 5m78 tot 5m94, haalde vervolgens 5m96 en 5m73. Daarna volgde een nulscore. Ik had nog twee pogingen, maar stopte. Trainingsgenote Nore Vandekerckhove, tweede met 5m21 en met 10m56 beste hinkstapspringster, stapte ook op. Verder doen was zinloos, het goot water. Mijn kleren waren doornat.”

Maité Beernaert haalde drie provinciale titels. Ze won zaterdag met 12m04 ook het kogelstoten en sloot zondag in Kortrijk af met de 100 m horden. Maité zette als vijfde met 15″75 een besttijd neer. “Ik bezondig me heus niet aan overdaad. Zo paste ik voor de Julien Saelensmeeting van dinsdag en het PK SVS van woensdag. Ik neem zaterdag wel deel aan de Beker van Vlaanderen, tweede Landelijke afdeling, in Ieper. Maar het verspringen gun ik aan Nore. Ik loop de 100 m, de 200 m en de 4 x 100 m.”

“Ik doe wel mee aan het verspringen bij de nationale interclub op 12 mei in het Luxemburgse Dampicourt. Imke Vervaet, met 6m20 Vlaams indoorkampioene, wordt er mijn grootste concurrente. Olympisch kampioene Nafi Thiam verkiest het kogelstoten en de 100 m horden.”

“Ik pin mij niet vast op het verspringen, de zevenkamp spreekt ook tot mijn verbeelding. Eind mei is er de Vlaamse titelstrijd in Herentals. Ik kreeg ook een uitnodiging voor de internationale meerkamp even later in Arosa op Tenerife. Dat is onder voorbehoud. Als ik in het verspringen een ticket voor het Europees kampioenschap haal, volgt een aanpassing.” (HVB)