Louise Carton wil knokken in 2018 en sterker terugkeren

27/01/18 om 10:34 - Bijgewerkt om 10:33

Het WK zat er vorig jaar niet in voor de Oostendse loopster. Daarenboven verloor ze haar profcontract. Maar Louise geeft niet op: "Ik ben er nog lang niet klaar mee!"

Louise Carton wil knokken in 2018 en sterker terugkeren

© BELGA

In Het Laatste Nieuws blikt Louise Carton zaterdag terug op een bewogen 2017. Tijdens de feestdagen kreeg ze te horen dat haar profcontract niet verlengd zou worden. Een beslissing die ze volledig snapt, aangezien ze haar vooropgestelde doel - een plaats in de top vijf tijdens het WK atletiek - niet haalde. Zelfs wist ze al sinds het evaluatiegesprek in september dat haar contract wellicht niet verlengd zou worden.

Maar de 23-jarige Oostendse kijkt strijdvaardig naar de toekomst. Toch zat ze in de zomer nog met enorme twijfels. Tijdens haar gesprek met Het Laatste Nieuws vertelt ze dat ze toen absoluut geen energie of zin had om iets te doen. "Ik vroeg me af of ik niet beter mijn studies kinesitherapie zou afmaken en gaan werken. Of een andere sport proberen. Maar mijn coach zei me dat ik geen grote beslissingen moest nemen in een periode waarin ik me slecht voelde. Ik heb dan besloten om alles wat tijd te geven", klinkt het.

Vandaag heeft Louise haar oude trainingsmethodes terug opgepikt en neemt ze één dag per week verplichte rust. "Ik loop nu 80 tot 95 kilometer in zes dagen en doe aan intervalsessies. Mijn conditie gaat erop vooruit, ook al heb ik nog een achterstand weg te werken. Ik weet dat ik veel beter kan", aldus Louise. Ze heeft ook een manier gevonden om het jaar zonder profcontract te overbruggen. Via de VDAB heeft ze een speciaal statuut voor sporters die zonder profcontract vallen. Zo kan ze toch rekenen op een financieel vangnet.

Tot slot geeft ze advies aan opkomende sporters: "Je moet een sport beoefenen omdat je het graag doet. Tracht niet te voldoen aan verwachtingen. In tijden waar sociale media een grote rol spelen, is de verleiding groot om jezelf met anderen te vergelijken. Maar staar jezelf niet blind op de wereldtop: ze hebben soms meer middelen of trainen in een ander klimaat. En wees gerust, ook zij hebben wel eens moeilijke momenten."

(Bron: Het Laatste Nieuws)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!