Lies Deruddere en Davy Stieperaere pakken zoveelste dubbel in Hazegrasloop in Oostende

De start van de Hazegrasloop met Lies Deruddere en Davy Stieperaere bij burgemeester Bart Tommelein. © foto FRO
Redactie KW

Ondanks de grote concurrentie van meerdere wedstrijden in de provincie stonden toch 179 deelnemers aan de start van de Hazegrasloop, vierde wedstrijd van het Oostends Loopcriterium.

De dames en heren 5 moesten twee ronden (7km) lopen, de heren 1-4 drie ronden of 10,5km. Lies Deruddere was de snelste bij de dames, haar man Davy Stieperaere won bij de heren, een zoveelste dubbel!

Lies Deruddere en Davy Stieperaere (Wevelgem) wonnen beiden al zes keer het Oostends Loopcriterium in de categorie seniores. Uiteraard stonden ze als favorieten aan de start van de wedstrijd. Lies Deruddere liep in de eerste ronde weg van haar grootste concurrente, Sabrina Samaey (De Haan) en won gemakkelijk in 23’19”, anderhalve minuut sneller dan Sabrina. De derde plaats, op twee minuten, was voor Sophie Tuttens (Meulebeke).

Davy Stieperaere had na de eerste ronde al een ruime voorsprong op Kenneth Vanduyfhuys (Oostende). Zonder forceren liep hij naar de zege. Vanduyfhuys behield zijn tweede plaats voor Brecht Brackx (Oostende), Alain Geerts (Impe), Patrick Jonckheere (Alveringem) en Bart Creminger (Oostende).

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier