Alles samen reed de Rumbekenaar tijdens de tweede vrije training 32 toertjes op het Yas Marina-stratencircuit. Vandoorne legde zijn snelste rondje af in 1:41.164, dat is 2,465 seconden trager dan de snelste man in Singapore: Kimi Raikkonen in de Ferrari.

Met een zestiende plaats houdt Vandoorne beide Toro Rosso's en Williamspiloten achter zich. Maar de kloof met zijn ploegmaat Fernando Alonso reed hij niet dicht. De Spanjaard zette een achtste tijd op de klokken en is daarmee 0,7 seconde sneller dan Vandoorne.

Problemen tijdens eerste training

Vandoorne verbeterde zijn chrono van vrijdagochtend met maar liefst 4 seconden. Tijdens de eerste oefenritten bleef de Rumbekenaar dan ook steken op de laatste plaats en stond hij grotendeels werkloos in de pits. Het team verving namelijk de bodemplaat van zijn wagen, daarna had hij af te rekenen met een hydraulisch probleem. Geen wonder dan hij slechts 11 ronden kon afwerken.

De derde en laatste training vindt zaterdag plaats van 12 uur tot 13 uur. Om 15 uur is het om de knikkers te doen met de kwalificatie voor de Grote Prijs van Singapore, die de startplaatsen voor zondag bepaalt.