Leonie Gouhie en Sven Vandenbroucke winnaars in VAD Parkloop

Bij de kadetten en scholieren jongens namen in totaal negentien deelnemers de start. © (Foto JS)
Redactie KW

In de 42ste editie van de Internationale VAD-Sporta Parkloop overschreden Leonie Gouhie van het organiserende Vrinden Atletiek Dadizele en Sven Vandenbroucke van die andere Daiselse atletiekclub voor Vrije Sporters Dapalo als primus de hoofdwedstrijden.

Tussen 14 en 17 uur liepen in totaal net geen negenhonderd deelnemers, er werden 899 aankomsten genoteerd of vierentwintg meer dan verleden jaar. Het werd ook een vlekkeloze organisatie. “Met heel wat deelnemers niettegenstaande de krokusvakantie die traditioneel een aantal deelnemers minder inhoudt. De wedstrijden werden niettegenstaande de dreigende weersvoorspellingen gelopen onder goede weersomstandigheden want alleen de laatste reeksen kregen een regenvlaag op de nek. Maar dat waren deelnemers die tegen een stootje kunnen”, gaf organisator Francky Bettens van VAD graag mee.

In de reeks dames juniores-seniores werd Leonie Gouhie van het organiserende VAD algemeen winnaar. Zij is senior 2 en klopte Coumba Ndione (seniore 1) die als individuele aantrad over de 2420 m. De Daiselse Goedele Vandenbussche werd derde en 2de bij de seniores 2. Bij de Sportiva’s won de Meulebeekse Sophie Tuyttens voor Delphine Vandevenne uit Otegem en Ann Duhamel van GHT.

Bij de heren was Sven Vandenbroucke van Dapalo de algemeen winnaar en eerste senior 1. Hij klopte Koen Vanhamme (ABM) die winnaar werd bij de seniores 2 voor Pieter Kesteloot (Dapalo) en Sander Cottignies. Lohran Baillievier (VACBL) werd 8ste algemeen en winnaar bij de juniores.

Bij de veteranen won kersvers veteraan en oud-Daiselnaar Andy Vanhaelewyn van AVI zonder tegenstand in zijn gekende taktiek van bij de seniores, van het begin af de pees erop leggen en rap afstand nemen om niet meer verontrust te worden. Emmanuel Vansteenkiste uit Roeselare werd tweede voor Gianni Gelfhof uit Heule.

(RBD – Foto JS)